Okariino.fi
År 2010 OKM-hanke   (Projekt fått finansiering)


Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi
Ansvarsperson : 
Katja Kyllönen
Telefonnummer : 
040 334 6409
E-post : 
katja.kyllonen@kirjastot.fi
Projektbeskrivning : 

Okariino.fi on kirjastojen yhteinen lasten verkkopalvelu. Sivuston keskeisin tehtävä on innostaa lapsia kirjojen ja muiden medioiden pariin. Okariino.fi:ssä esitellään lastenkirjallisuuden lisäksi elokuvia, sarjakuvia, pelejä ja musiikkia. Lapset ja kirjavinkkarit kirjoittavat palveluun arvosteluja ja vinkkejä. Okariino.fi kannustaa lapsia lukemisen ja selailun lisäksi omien arvostelujen, tarinoiden ja videoiden tekoon ja keskusteluun. Sivusto on lapsille turvallinen paikka opetella mediataitoja, hankkia elämyksiä ja viihtyä. 

Okariino.fi on yksi osa Opetusministeriön mediakasvatushanketta Lapset, media ja kirjastot. Sivuston suunnitteli Tittamari Marttinen ja  sivuston graafisesta ilmeestä vastaa Janne Harju.

Webbsidor, publikationer och material: 
Åtgärder och önskade inverkningar: 

Okariino.fi julkaistiin keväällä 2010 osioilla Tarinativoli, Peilisali, Kirjailijan talo, Tutkimusmatka, Linnunrata, Ihmekone ja Viidakkorumpu. Okariinoa on esitelty laajasti ympäri Suomea sekä lapsille, kirjastolaisille että opettajille. 

Fortsatta åtgärder: 

Okariino.fi:hin on vielä tulossa paljon uutta: Hahmogeneraattori, Kysy-palvelu, ruotsinkielinen Okarino.fi ja osio 3-6-vuotiaille lapsille. Näiden lisäksi Runoraitti -sivusto liittyy osaksi Okariinoa. Ulkoasua tullaan myös uudistamaan käyttäjäystävällisemmäksi.

Projektet börjar : 
01/01/2011
 


Finansiering av ansökan

Förverkligad finansiering