Pääkirjasto monitoimiseksi
Vuoden 2018 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Akaan kaupunginkirjasto
Akaan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Köyvärintie 1
37800
Yhteyshenkilön nimi : 
Timo Tamminen
Puhelin : 
0403353530
Sähköposti : 
timo.tamminen@akaa.fi
Hankkeen tavoite: 

Akaan kaupunginkirjaston mahdollisuudet pitää yllä kattavia aukioloaikoja ovat huonontuneet merkittävästi vuosien 2016 ja 2017 aikana, kun henkilökunta on vähentynyt neljällä kirjastoammattilaisella. Jäljellä on pääkirjastossa neljä tointa ja Viialan kirjasto Vilkussa kolme. Palvelutasoa yritetään pelastaa 2018 varustamalla pääkirjasto Toijalassa tekniikalla. Hankitaan lainaus- ja palautusautomaatit ja valvotun omatoimisen käytön mahdollistavat laitteistot. Kameravalvonta, laajennetun aukiolon käyttöliittymät Axiellin Aurora-kirjastojärjestelmään ja kalustaminen. Lisäksi tarvitaan ohjelmisto asiakastietokoneiden valvottuun käyttöön. Rakennukseen on ajateltu myös kokous- yms. yhteisöllisyyteen kannustavaa tilaa monipuoliseen käyttöön. Rakennuksen iästä (valmistunut 1981) johtuen rakennusteknisten korjausten tarve on myös ilmeinen (kuten lukitukset, sähköt, lattiapinnoitteet, ikkunat, jäähdyttävä ilmastointi).
Projektissa haetaan avustusta vain itse kirjastotoimintaan liittyviin laitteistoihin ja rakennustekniset suuret remonttityöt jäävät kaupungin teknisen toimen tehtäviin.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Pienetkin muutokset tiloissa, varusteissa ja toimintatavoissa herättävät käyttäjien mielenkiintoa. Varsinkin muiden PIKI-kirjastojen jo laajalti käyttämät automaatit kiinnostavat asiakkaita ja toivottavasti antavat lisää käyttöä ja aukiolotunteja. Vaikuttavuutta seurataan siis pääkirjaston aukiolotunneilla, lainausluvuilla (kokonaislainaus ja omatoimilainaus) ja mihin viikonpäiviin/vuorokauden aikoihin käyttö jatkossa sijoittuu. Myös seurataan Viialan kirjasto Vilkun ja pääkirjaston keskinäisen osuuden koko kirjastotoimen lainoista ja asiakaskäynneistä kehittymistä. Myös eri ikä- ja käyttäjäryhmien osuuksien muutoksia arvioidaan.

Kuvaus : 

Suunnittelu ja projektiaikataulu 1-3/2018 ja toteutus kesä-alkusyksy 2018, koska kesäaikana on lomien keskittämisen avulla mahdollista pitää pääkirjasto suljettunakin lyhyen aikaa, esim. kuukauden. Tarkoitus on kilpailuttaa, hankkia ja asentaa laajennettuun aukioloon mahdollistavat laitteet ja asennukset vuoden 2018 aikana.

Aloituspäivämäärä : 
02/05/2018
Lopetuspäivämäärä : 
30/11/2018
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€40 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€20 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€60 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€15 000