Paikallishistoriaa nuorille pelaamalla
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Kouvolan pääkirjasto, Tuija Lindström
Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Salpausselänkatu 33
45100
Kirjaston puhelin : 
02061 55232
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kouvola.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kom
Y-tunnus : 
016 1075-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Tuija Lindström
Puhelin : 
02061 54750
Sähköposti : 
tuija.lindstrom@kouvola.fi
Kuvaus : 

 Kouvolalaiset ovat kiinnostuneita lähihistoriastaan, tästä ovat osoituksena paikallishistoriallisten luentojen  jatkuva suosio kirjastossa. Jotta kiinnostus paikallishistoriaan siirtyisi myös nuorille sukupolville, tarvitsemme uusia nuorille sopivia tapoja levittää historian tuntemusta.

Kouvolan pääkirjastoon on hankittu uutta tekniikkaa edustava Samsung SUR40 with Microsoft PixelSense-yksikkö, kosketusnäyttöinen sohvapöydän näköinen tietokone, joka mahdollistaisi esim. sotahistoriaan perehtymisen elämyksellisesti pelimaailman keinoin ja osallistujien välisellä kilpaamisella.Tämän toteuttamiseksi tarvitsemme peliohjelmoijia ja asiantuntijoita, sillä toistaiseksi Suomessa ei ole saatavilla suomenkielisiä sovellusohjelmia; kehitystyökalut tosin ovat verkossa saatavissa.

Kouvolassa on äskettäin aloitettu pelialan koulutus, ja alustavan yhteydenoton perusteella KSAO:n pelialan opiskelijat ja opettajat ovat kiinnostuneita ja mahdollisia osallistujia hankkeessa, samoin paikalliset historian harrastajat. Opiskelijat voisivat testata ohjelmia, antaa peli-ideoita, tehdä kesätyötä tai opinnäytetyötä hankkeessa, harrastelijat puolestaan syöttää paikallista historia- ja perimätietoa. Tämän lisäksi tarvitsemme ammatillisia pelintekijöitä, jotka hallitseva koodaukset yms.

Pelimaailma on useille lapsille ja nuorille tuttu tapa opetella asioita; myös kirjasto voi toteuttaa uutta tapaa jakaa paikallishistoriaa vaikkapa paikallisen sotapelin muodossa. Hanke tarjoaisi Kouvolan uudelle pelialan koulutukselle paikan osoittaa ja näyttää taitojaan näkyvällä tavalla ja kirjasto asiakkaineen hyötyisi eniten.  Koska tekniikka on vielä uutta, tarkkoja arvioita mahdollisista kustannuksista on mahdotonta antaa.  Suunnittelun ja peliohjelmoinnin  kustannuksia on arvioitu yhdessä KSAO:n pelialan opetuksen kanssa.  Kirjastolla on pitkäaikaista hyvää yhteistyötä paikallishistorian harrastajien kanssa.

 

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€41 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€4 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€45 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0
 
okm
avi