Panostus pehmeään palveluun
Vuoden 2012 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Heinolan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppakatu 12
18100
Kirjaston puhelin : 
03 8493619
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@heinola.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Heino
Y-tunnus : 
1068892-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Mirja Sipilä
Puhelin : 
044 7976842
Sähköposti : 
mirja.sipila@heinola.fi
Kuvaus : 

Heinolan kirjaston tiloja, kokoelmia, laitteita ja palveluja on kolmessa kerroksessa. Suuri osa henkilökunnan työpanoksesta kuluu keskikerroksen lainauskeskuksessa; muut kerrokset ovat tyhjillään ja asiakkaat omillaan. Kirjastoon vuonna 2004 hankitun lainausautomaatin häiriöt ja tehottomuus pikemminkin sitoo kuin vapauttaa: noin 1000 päivittäisestä lainaustapahtumasta yli 90 % hoidetaan edelleen manuaalisesti lainaustiskillä. Tämä työpanos tulisi kohdentaa yksilöidympään, ammattitaitoiseen asiakkaan kohtaamiseen ja tietopalveluun.

Kirjaston rooli tapahtumien tuottajana sekä esitys- ja näyttelypaikkana yhteistyössä eri toimijoiden kanssa lisääntyy koko ajan. Tämäkin vaatii työvoiman järjestelyä ja panostusta, johon automatisointi vapauttaisi resursseja.

Heinola on rakennemuutoskunta ja kaupungin oma panostus kirjastoon viime vuosina on ollut vähäinen.

Tämän hankkeen tarkoitus on asiakaspalvelun kehittäminen ja palvelun painopisteen suuntaaminen mielekkäämmäksi automatisoimalla lainausrutiinit. Tavoite on kohdata, neuvoa ja palvella asiakkaita mieluummin hyllyjen välissä kuin tiskin takana rutiinitehtävien lomassa, kiireessä.

Avustusta haetaan kahden lainausautomaatin hankintaan sekä koko henkilökunnalle suunnattuun asiakaspalvelukoulutukseen. Lainausautomaateista toinen sijoitetaan lastenosastolle ja toinen aikuistenosastolle.

Aloituspäivämäärä : 
30/04/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€13 200
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€14 200
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0