Pelaamaan
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Pyhännän kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Manuntie 4
92930
Kirjaston puhelin : 
040 191 2236
Kirjaston sähköposti : 
pyhanta.kirjasto@pyhanta.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Pyhnu
Y-tunnus : 
0189226-6
Yhteyshenkilön nimi : 
Sari Seitajärvi
Puhelin : 
0447591252
Sähköposti : 
sari.seitajarvi@pyhanta.fi
Kuvaus : 

Hankitaan pääkirjaston nuorten huoneeseen pelikonsoli ja pelejä (ei lainattavaksi). Sekä tietokone nuorten huoneen käyttöön. Aikaisemmalla avustuksella on päivitetty aikuisten ja lasten asiakaskoneet.

Parannetaan Tavastkengän lainausaseman asiakaspalvelua hankkimalla lainausasemalla asiakasmikro, jolla lapset ja nuoret voivat myös pelata. (Nykyinen kone riittää sähköpostitteluun, ei graafisiin peleihin tai muuhun raskaampaa muistia vaativaan toimintaan). Parantuneet verkkoyhteydet mahdollistavat käytännössä asiakaskoneiden monipuolisemman käytön vasta nyt, joten lainausaseman asiakaspalvelun monipuolistaminen on ajankohtaista.

Laitteistot yhteensä 2500 euroa. Kirjaston osuus muodostuu virkatyöstä, jota tulee Tavastkengän asennuksista ja konsolipelimaailmaan tutustumisesta.

 

Aiemmat hankkeet: 

Kirjaston asiakaspäätteet ja tietoliikenneyhteydet päätös OLH_2005-02349/Op-622)

 

Viihtyisyyttä ja asiakaskoneiden ajantasaistamista (2012)

 

 

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Hankkeesta ei syntynyt verkkosivuja tai julkaisuja.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Tavastkengälle hankittu kone ei ole lisännyt käyttäjien määrää, mutta tyytyväisyyttä kylläkin. Nuorten huoneeseen hankittu pelikonsoli oli aluksi todella suosittu ja jouduimme tekemään aika tiukat käyttösäännöt, että melutaso ei nouse liikaa. Käyttäjien määrä on kuitenkin nyt loppusyksystä selvästi kääntynyt laskuun. Nuorten huoneen uusi kone tuli todella tarpeeseen, koska entinen ehti hajota ennen kuin uutta ehdittiin hankkia. Hanke oli siis todella tarpeen nuorten palveluiden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Hankkeen korvilla vietettiin kirjastolla myös kaksi pelitapahtumaa (molempina vuosina, 2014 tapahtuma oli puhtaasti lautapelitapahtuma) ja hankittiin konsolipeleille vastineeksi muutama lautapelikin käytettäväksi kirjaston tiloissa. Pelitapahtumissa oli mukavasti kävijöitä, viime vuonna 50 ja tänä vuonna 60. Tämän vuoden kävijöistä 50 oli lapsia ja 10 aikuisia.

Jatkotoimenpiteet: 

Vaikka käyttösäännöt pelikonsolin käytölle ovat ehkä tiukan puoleiset, ne pidetään voimassa sellaisenaan. Pelejä päivitetään ja uusia hankitaan resurssien mukaan. Peli-iltoja jatketaan.

Lisätietoa: 

Henkilöstökulut omarahoitusosuudessa on laskettu kirjastovirkailijan tuntipalkalla 13,16. Hankesuunnitelman mukaisesti se pitää sisällään tutustumista konsolipeleihin, mutta myös hankkeen toteutuksen suunnittelusta raportointiin. Tavastkengän koneen ja nuortenosaston koneen asennustyöt on laskettu samoilla kustannuksilla. Lisäksi mukaan on laskettu yhden virkailijan työaika pelitapahtumaan osallistumisesta (ei valmistelutyöstä, vaikka sitäkin tietysti oli).

Aloituspäivämäärä : 
02/06/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 800
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 015
Oma rahoitus yhteensä: 
€512
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
2kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
110henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 500

Katso Perustslumuistio 2014 Hankerekisteristä http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014

 
okm
avi