Pelaamaan
År 2014 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Pyhännän kunnankirjasto
Bibliotekets adress : 
Manuntie 4
92930
Bibliotekets telefonnummer : 
040 191 2236
Bibliotekets e-postadress : 
pyhanta.kirjasto@pyhanta.fi
ISIL-kod : 
FI-Pyhnu
FO-nummer : 
0189226-6
Ansvarsperson : 
Sari Seitajärvi
Telefonnummer : 
0447591252
E-post : 
sari.seitajarvi@pyhanta.fi
Projektbeskrivning : 

Hankitaan pääkirjaston nuorten huoneeseen pelikonsoli ja pelejä (ei lainattavaksi). Sekä tietokone nuorten huoneen käyttöön. Aikaisemmalla avustuksella on päivitetty aikuisten ja lasten asiakaskoneet.

Parannetaan Tavastkengän lainausaseman asiakaspalvelua hankkimalla lainausasemalla asiakasmikro, jolla lapset ja nuoret voivat myös pelata. (Nykyinen kone riittää sähköpostitteluun, ei graafisiin peleihin tai muuhun raskaampaa muistia vaativaan toimintaan). Parantuneet verkkoyhteydet mahdollistavat käytännössä asiakaskoneiden monipuolisemman käytön vasta nyt, joten lainausaseman asiakaspalvelun monipuolistaminen on ajankohtaista.

Laitteistot yhteensä 2500 euroa. Kirjaston osuus muodostuu virkatyöstä, jota tulee Tavastkengän asennuksista ja konsolipelimaailmaan tutustumisesta.

 

Tidigare projekt: 

Kirjaston asiakaspäätteet ja tietoliikenneyhteydet päätös OLH_2005-02349/Op-622)

 

Viihtyisyyttä ja asiakaskoneiden ajantasaistamista (2012)

 

 

Webbsidor, publikationer och material: 

Hankkeesta ei syntynyt verkkosivuja tai julkaisuja.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Tavastkengälle hankittu kone ei ole lisännyt käyttäjien määrää, mutta tyytyväisyyttä kylläkin. Nuorten huoneeseen hankittu pelikonsoli oli aluksi todella suosittu ja jouduimme tekemään aika tiukat käyttösäännöt, että melutaso ei nouse liikaa. Käyttäjien määrä on kuitenkin nyt loppusyksystä selvästi kääntynyt laskuun. Nuorten huoneen uusi kone tuli todella tarpeeseen, koska entinen ehti hajota ennen kuin uutta ehdittiin hankkia. Hanke oli siis todella tarpeen nuorten palveluiden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Hankkeen korvilla vietettiin kirjastolla myös kaksi pelitapahtumaa (molempina vuosina, 2014 tapahtuma oli puhtaasti lautapelitapahtuma) ja hankittiin konsolipeleille vastineeksi muutama lautapelikin käytettäväksi kirjaston tiloissa. Pelitapahtumissa oli mukavasti kävijöitä, viime vuonna 50 ja tänä vuonna 60. Tämän vuoden kävijöistä 50 oli lapsia ja 10 aikuisia.

Fortsatta åtgärder: 

Vaikka käyttösäännöt pelikonsolin käytölle ovat ehkä tiukan puoleiset, ne pidetään voimassa sellaisenaan. Pelejä päivitetään ja uusia hankitaan resurssien mukaan. Peli-iltoja jatketaan.

Ytterligare information: 

Henkilöstökulut omarahoitusosuudessa on laskettu kirjastovirkailijan tuntipalkalla 13,16. Hankesuunnitelman mukaisesti se pitää sisällään tutustumista konsolipeleihin, mutta myös hankkeen toteutuksen suunnittelusta raportointiin. Tavastkengän koneen ja nuortenosaston koneen asennustyöt on laskettu samoilla kustannuksilla. Lisäksi mukaan on laskettu yhden virkailijan työaika pelitapahtumaan osallistumisesta (ei valmistelutyöstä, vaikka sitäkin tietysti oli).

Projektet börjar : 
02/06/2014
Projektet avslutas : 
31/12/2015
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€2 500
Egen finansiering: 
€300
Budget sammanlagt: 
€2 800
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€3 015
Egen finansiering: 
€512
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Utbildningar: 
0kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
0henkilö/person
Antalet evenemang: 
2kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
110henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€2 500

Katso Perustslumuistio 2014 Hankerekisteristä http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014