Pelilukutaito tähtäimessä
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Bildens ursprung: 
Kiuruveden kaupunginkirjasto
Kiuruveden kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 28
74700
Ansvarsperson : 
Heidi Huhtilainen
Telefonnummer : 
0404848929
E-post : 
heidi.huhtilainen@gmail.com
Projektets målsättning: 

Kiuruveden kirjastossa oli vuoden 2017 aikana pelihuonehanke, jossa entinen atk-luokka muutettiin pelihuoneeksi. Pelihuoneessa on viisi asiakastietokonetta sekä kaksi pelikonsolia ja lautapelejä. Hankkeen aikana pelihuoneen kuukausittaisiksi kävijämääriksi muodostui 300-400 9-16-vuotiasta lasta ja nuorta.

Uuden hankkeen tavoitteena on jo hyvin tavoitetun asiakasryhmän pelilukutaidon ja – käsityksen parantaminen. Pelilukutaitoa kasvatetaan tapahtumien, esim. peliturnausten kautta. Tapahtumien lisäksi erilaisia peligenrejä nostetaan esille kuukausittain. Samalla jatketaan koko tilan kehittämistä jokaiselle paremmaksi paikaksi viettää iltapäivää. Lisäksi hankkeessa jaetaan blogin kautta tietoa lapsille ja vanhemmille digitaalisesta pelaamisesta.

Hanke liittyy avustusten teemaan 1. Monipuoliset lukutaidot.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Pääasiallisena mittarina toimii pelihuoneen asiakasmäärän seuranta. Toisena mittarina toimii tapahtumien kokonaismäärä ja niihin sisältyvät kävijämäärät. Lisäksi seurataan blogin lukijamäärää.

Projektbeskrivning : 

Projektin on määrä toimia välillä 1.1.2018 ja 30.6.2018. Hankkeeseen palkataan projektinvetäjä. Projektinvetäjä nostaa kuukausittain esille jonkun peligenren ja järjestää liittyvän kuukausikilpailun. Tapahtumia pelihuoneessa on kaksi kertaa kuukaudessa. Toinen on turnaus/kilpailu ja toinen iltapelailua, jossa on edelleen nostettu kuukauden teema esille. Lisäksi kaksi kertaa kuukaudessa projektityöntekijä kirjoittaa blogin, joista toinen kertoo omista kokemuksista kyseisessä genressä ja joitakin nostoja. Toinen blogikirjoitus on joku pinnalla oleva asia, josta ihmisten olisi hyvä tietää enemmän. Jälkimmäinen blogi toimii tiedotuskanavana kaikille pelaamisesta kiinnostuneille, myös lasten vanhemmille, kirjaston henkilökunnalle ja muille aiheesta kiinnostuneille. Pelihuone on auki samoina päivinä kuin kirjasto ja projektityöntekijä on siellä on paikalla maanantaista perjantaihin 6 tuntia päivässä. Tapahtumien suunnittelussa projektityöntekijä kyselee ja kartoittaa asiakaskunnan ajatuksia ja toiveita. Kiuruveden vanhempain yhdistys Kivat ry on hankkeessa yhteistyökumppanina. Kivat ry toimii viestintäkanavana vanhempiin päin ja päinvastoin. Digitaalinen pelaaminen on tullut jäädäkseen ja on lasten yksi leikin muoto. Pelaamiseen liittyy paljon epätietoisuutta ja huolta vanhempien osalta. Hankkeella yritämme selvittää myös tätä epätietoisuutta.

Samarbetspartner/s: 
Kiuruveden vanhempainyhdistys Kivat RY
Projektet börjar : 
01/01/2018
Projektet avslutas : 
30/09/2018
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€14 160
Egen finansiering: 
€3 540
Budget sammanlagt: 
€17 700
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€11 000