Pieni on kaunista
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Siikaisten kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Kankaanpääntie 2
29810
Kirjaston puhelin : 
044-7201039
Kirjaston sähköposti : 
siikaisten.kirjasto@siikainen.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Siksu
Y-tunnus : 
Y-0139842-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Katri-Helena Saarinen-Holappa
Puhelin : 
044-7201039
Sähköposti : 
siikaisten.kirjasto@siikainen.fi
Kuvaus : 

Hanke käsittää kaksi erilaista osiota; toinen liittyy kansalaisten mahdollisuuteen päästä yhteyteen yhä enemmän internetissä olevaan tietoon ja jälkimmäinen hanke kirjaston monimuotoisuuteen kulttuuritilaisuuksien järjestäjänä perinteisen kirjastotoiminnan ohella.

Asiakaspäätteiden uusiminen

Internetin ja kirjaston aineistorekisterin selailuun tarkoitetut tietokoneet ovat vanhentuneet siinä määrin ( vuodelta 2005), että niiden uusiminen on tarpeellista. Kirjastossa on kolme asiakaspäätettä, yksi aineistorekisterikäytössä ja kaksi nettikäytössä.

Lasten- ja nuortenosastosta monitoimitilaksi

Kirjastossa järjestetään satutunteja, nukketeatteriesityksiä, kirjavinkkausta ja monenlaisia näyttelyitä ja muita esityksiä. Kirjastomme on yhteistyössä naapurikuntien kirjastojen kanssa saadaksemme esim. kirjailijavierailuja toteutumaan. Tätä kautta yritämme saada lukuharrastusta nousemaan ja saamaan uusia asiakasryhmiä tulemaan kirjastoon.

Käytettävissä oleva lasten- ja nuortenosaston tila on ainoa, johon mahtuu pöytiä ja tuoleja siirtämällä yleisö ja esiintyjät. Samaan aikaan osasto kärsii valtavasta tilanahtaudesta, kirjat eivät mahdu hyllyihin. Ratkaisuna olisi siirrettävä hylly, jonka paikkaa voisi vaihtaa tilaisuuden luonteen niin vaatiessa. Näin saataisiin hyllytilaa kirjoille ja esitystila jäisi vapaaksi kun hyllyn voisi siirtää pois. Ongelmana on kirjaston määrärahojen niukkuus. Tavalliseen kirjahyllyyn verrattuna pyörillä varustettu on niin kallis, ettei sen hankkiminen ilman avustusta ole mahdollista.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Asiakaspäätteiden uusiminen (Avustusta myönnettiin vain tähän hankkeeseen)

Kirjastoon uusittiin kolme jo olemassa olevaa asiakaspäätettä ja luotiin yksi uusi nettipiste asiakkaiden käyttöön. Asiakkaiden toivomuksesta hankittiin kuulokkeita, jotta nettiä pystytään hyödyntämään täysipainoisesti. Vanhan tulostimen tilalle hankittiin uusi värillinen monitoimitulostin, jolla asiakkaat saavat tulostaa tarvitsemiaan tulosteita.

Uusien laitteiden hankinta paransi suuresti kirjaston palvelua toimivine nettikoneineen. Siikaisissa väkimäärä lähes tuplaantuu kesäaikaan mökkiläisten ansiosta, ja nämä kesäasukkaat ja muut lomalaiset ovat kirjaston iso asiakasryhmä paikallisten käyttäjien lisäksi. Toimivat ja asialliset laitteet antavat hyvän kuvan koko kirjastolaitoksesta.

 

Jatkotoimenpiteet: 

Toimivien nettikoneiden ansiosta voidaan järjestää esim. vanhemmalle ikäryhmälle internetin käytön esittelyä.

Aloituspäivämäärä : 
31/03/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€5 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€2 974
Oma rahoitus yhteensä: 
€224
Muualta saatu avustus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 600

Avustusta ei voi käyttää kalustehankintoihin. Perustelumuistio 2012, k.s http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio

 
okm
avi