PIKI-alueen asiakastoimintojen yhtenäistäminen
År 2013 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Bildens ursprung: 
PIKI-kirjastojen oma
Tampereen kaupunginkirjasto – Pirkanmaan maakuntakirjasto
Bibliotekets adress : 
Pl 152
33101
Bibliotekets telefonnummer : 
03 565 611
Bibliotekets e-postadress : 
tampereen.kaupunginkirjasto@tampere.fi
ISIL-kod : 
FI-Tam
FO-nummer : 
0211675-2
Ansvarsperson : 
Pirjo Järvinen
Telefonnummer : 
040 8007829
E-post : 
pirjo.jarvinen@tampere.fi
Projektbeskrivning : 

PIKI-yhteistyöalue on kymmenen toimintavuotensa aikana luonut yhteisen kirjastojärjestelmän ja sitä tukevat aineiston varaus- ja kuljetuskäytännöt. Käyttösäännöt on yhtenäistetty. Tästä huolimatta asiakas kohtaa PIKI-alueella edelleen vaihtelevia menettelytapoja, joita ei välttämättä osaa odottaa kun järjestelmää kuitenkin käytetään yhdellä kirjastokortilla ja se näyttäytyy verkossa yhtenäisenä palveluna.

Vaihtelevia käytäntöjä on aineistojen laina-ajoissa, palautuspyyntöjen lähettämisessä, varausten noutoajoissa ym. päivämääriin liittyvissä toiminnoissa, laskutuksessa, korvaushinnoissa, ilmoitusten lähetystavoissa (posti/tekstiviesti/sähköposti) sekä lasten ja nuorten aineistoihin liittyvissä  maksuissa  (varaukset ja myöhästymismaksut).

Maksut ovat toistaiseksi kokonaan kuntien päätettävissä. Yhtenäistä linjaa ei ole myöskään siitä mistä maksuja peritään.

Haemme avustusta projektiin, jossa PIKIn sisäiset epäyhtenäiset toimintatavat yhtenäistetään asiakkaiden eduksi niin pitkälle kuin mahdollista. Hankkeelle tarvitaan suunnittelijaa ja yhtenäistämisen toteuttajaa kirjastojärjestelmässä 3htkk:ksi sekä  ostopalvelurahaa järjestelmätoimittajalta tarvittavaan konsultointiin.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

PIKI-kirjastot

Tidigare projekt: 

PIKIn ns. parametreja on käyty läpi jo pari vuotta, mutta työ edistyy o.t.o:na hitaasti. Muissa kimpoissa yhtenäistämisessä ollaan PIKIä pidemmällä, niiltä voi ottaa oppia.

Projektet börjar : 
01/06/2013
Projektet avslutas : 
31/03/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€16 000
Egen finansiering: 
€1 400
Budget sammanlagt: 
€17 400
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

 

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013