Rapina keskellä kohinaa
Vuoden 2011 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kankaanpään kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Kangasmoisionkatu 1 (PL 186)
38700
Kirjaston puhelin : 
02 5772421
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kankaanpaa.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kanka
Y-tunnus : 
0133596-1
Yhteyshenkilön nimi : 
Aini Lähteenmäki
Puhelin : 
044 5772422
Sähköposti : 
aini.lahteenmaki@kankaanpaa.fi
Kuvaus : 

Kirjasto järjestää yhdessä koulujen kanssa lukudiplomitoimintaa. Kirjastoauto on lakkautettu pari vuotta sitten, joten yhteys kirjastoon on monilla kyläkouluilla jäänyt vain opettajien aktiivisuuden varaan. Rapina-hankkeella tuodaan kirjasto jälleen tutuksi myös kyläkoulujen oppilaille.

Lukuharrastuksen virkistämiseksi järjestämme peruskoululaisille  kirjailijavierailun. Lukukeskuksen kautta hankimme kirjailijan, joka esiintyy samana päivänä alakoululaisille ja yläkoululaisille. Tilaisuudet  järjestetään kirjaston kanssa samassa rakennuksessa olevan Pohjanlinnan koulun auditoriossa, jonne mahtuu 250 katsojaa. Koulujen 700 oppilaan määrän johdosta tilaisuudet rajataan 5., 6. ja 7. luokille. Kuudesta kyläkoulusta tuodaan oppilaat kirjailijavierailutilaisuuteen autoilla ja kirjasto maksaa matkakustannukset. Samaan matkaan liitetään kirjastokäynnit.

Kankaanpään kaupunginkirjaston jo toimivan Popo-lastensivuston jatkoksi avataan nuorille Tennari-verkkosivut vuoden 2012 aikana. Henkilökunta käy kouluilla verkkosivujen esittelykiertueella. Esittelyn yhteydessä on kirjavinkkausta ja kirjaston oman Majava-nukketeatterin esityksiä.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjailijavierailu Keskustan koululla, joka on alakoulu,  oli onnistunut. Opettajat ja oppilaat olivat hyvin valmistautuneita.  Vierailu Pohjanlinnan koululla, joka on  yläkoulu, tapahtui ehkä väärään aikaan, joukuussa viimeisellä kouluviikolla, kiireisenä aikana. Silti oppilaat seurasivat luentoa ja kyselivät. Kirjavinkkaukset olivat hyvin pidettyjä. Opettajat kertoivat, että oppilaiden lukuinto lisääntyi vinkkauksen jälkeen.

Nuorten verkkosivujen toteutusta ei pidetty mielekkäänä, koska Satakirjastot kimpassa on alkanut yhteisten verkkosivujen suunnittelu eikä voimavaroja kannata  käyttää päällekkäiseen työhön. Määrärahat tuli käytettyä muutenkin.

 

 

 

 

Jatkotoimenpiteet: 

Koulut ovat kiinnostuneet kirjailijavierailuista jatkossakin. Jos saamme avustusta, toiveet toteutetaan. Myös kirjavinkkausta harrastetaan edelleen ja pyritään käymään kerran lukuvuoden aikana isoilla alakouluilla, joita ovat Keskustan ja Kangasmetsän koulu, sekä pikkukouluilla jotka ovat toivoneet vinkkausta.

Aloituspäivämäärä : 
31/08/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/05/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 200
Oma rahoitus yhteensä: 
€200
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 400
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 139
Oma rahoitus yhteensä: 
€139
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
6kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
854henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 000
 
okm
avi