Runo ja novelli matineasta antologiaan
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Kauhajoen kaupunginkirjasto
pirjo.pieski@kauhajoki.fi
FI-Kauho
Pirjo Pieski
pirjo.pieski@kauhajoki.fi

Kauhajoen kaupunginkirjaston luovan kirjoittamisen piiri on kokoontunut säännöllisesti tammikuusta 2011 lähtien. Piiri on luonteeltaan kurssimainen, jossa annetaan kirjoitustehtäviä ja kotiläksyjä. Keväällä 2012 kirjoittajia oli liki 20. Innostus on ollut suuri ja piiri on saanut mukaansa kaikenikäisiä kirjoittajia, erittäin lahjakkaita nuoria myös. Kaikki kirjoittajat ovat myös lukijoita ja heistä saa hyviä, omien tuotosten vinkkareita osaksi matinean esityksiä.

Matinea on tarkoitus pitää syksyllä 2013. Runot ja novellit valitaan loppukeväästä 2013, kootaan antologiaksi ja painatetaan syksyyn mennessä. Painosmäärä on 300-500kpl  riippuen siitä, tehdäänkö antologiasta kova - vai pehmeäkantinen. Nimi antologialle valitaan kirjoitusten joukosta.

Runoista osaa esitetään sävellettäväksi ja paikallisen kuoron laulettavaksi matineatilaisuudessa. Matineoita voidaan pitää useamman kerran tai matinea kiertää Krannit-kirjastoissa.

Luovan kirjoittamisen ryhmän malliharjoitus 24.8.2012 :Unelma-harjoitus. Millainen haluaisin olla ja miten asiani olisivat unelmatilanteessa (minä ihmisenä, luonteeltani; ulkonäkö; fysiikka, unelmieni ympäristö; harrastukset /työ; maailman tilanteet / kotimaa). Tehtävä: Kirjoita unelmasi preesensissä, konditionaalit (-isi-muodot) eivät kuulu valikoimiin. Käytä vain positiivisia ilmauksia, ei-sanan käyttökielto. Komparatiivimuodot (hyvä, parempi,paras). Näin lataamme itseemme positiivista energiaa ja luovuus alkaa kulkea uusia polkuja.

Luovan kirjoittamisen piirin /kurssin ohjaaja ; Luovan kirjoittamisen ryhmä

Anne-Maria Valkama

Timontie 13, 61800 Kauhajoki

Puh.  040 513 1783

ann.valkama@gmail.com

Ei aiempia hankkeita.

01/01/2013
31/12/2013

Avustusta ei myönnetä kirjojen hankintaan tai julkaisujen tekemiseen.