Ryhmä Wau - kirjastokerho koululaisille
Vuoden 2018 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Varkauden kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Osmajoentie 1
78200
Yhteyshenkilön nimi : 
Leena Ruotsalainen
Puhelin : 
0407472775
Sähköposti : 
leena.ruotsalainen@varkaus.fi
Hankkeen tavoite: 

Maksuton iltapäiväkerho koululaisille. Kerho painottuu lukemiseen innostamiseen ja mediakasvatukseen, tavoitteena madaltaa kirjastoon tulemisen kynnystä ja kasvattaa yhteisöllisyyttä.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Tarjottavien palveluiden/tapahtumien määrä

Kuvaus : 

Kerhoon otetaan enintään 15 lasta. Kerho kokoontuu 2 kertaa kuussa iltapäivisin 2 tuntia kerrallaan kirjaston tiloissa, palkattu ohjaaja ja kirjaston työntekijät suunnittelevat ja tuottavat myös ohjelmaa(esim. kirjaesittelyjä ja askartelua) Kerhossa olisi vakio-osuudet kuten kirjavinkkaus joka kerta, ja vaihtuvaa ohjelmaa. Lisäksi kerho pidettäisiin Kangaslammin koululaisille kolme kertaa lukuvuoden aikana.
Kerhon toimintoja olisivat mm. kirjavinkkaus, uutuuskirjaesittelyt, lukukoira- ja muut eläinvierailut ja askartelu. Vierailijoiksi pyydettäisiin myös paikallisia nuoria tubettajia ja bloggaajia. Kerhossa voitaisiin tehdä omia youtube videoita, ja katsella muiden videoita. Perustetaan kerhon oma Instagram-tili, sekä kirjaston facebook-sivuille voitaisiin tuottaa kirjavinkkejä lapsille. Kirjavinkkejä ja -trailereita tehdään tableteilla, sekä pienoiselokuvia. Voisimme pelata lautapelejä ja tehdä pakohuonepelin kirjastoon.
Kerho voisi kokoontua kirjaston eri tiloissa, auditoriossa voitaisiin katsoa elokuvia ja pitää levyraateja, teemapäivinä kuten halloween, voisimme kokoontua esim. kirjaston kellarissa. Mediakeitaalla voidaan pelata konsolipelejä isolla screenillä.
Kerhossa voitaisiin myös esitellä Varkauden harrastusmahdollisuuksia, kuten pyytää vierailijoita eri harrastusten parista lasten mielenkiinnon mukaan, sekä vierailla paikallisissa yrityksissä.

Aloituspäivämäärä : 
01/09/2018
Lopetuspäivämäärä : 
31/05/2019
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€3 800
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 750
Budjetti euroissa yhteensä: 
€5 550
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€3 000
 
okm
avi