Ryhmä Wau - kirjastokerho koululaisille
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Varkauden kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Osmajoentie 1
78200
Ansvarsperson : 
Leena Ruotsalainen
Telefonnummer : 
0407472775
E-post : 
leena.ruotsalainen@varkaus.fi
Projektets målsättning: 

Maksuton iltapäiväkerho koululaisille. Kerho painottuu lukemiseen innostamiseen ja mediakasvatukseen, tavoitteena madaltaa kirjastoon tulemisen kynnystä ja kasvattaa yhteisöllisyyttä.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Tarjottavien palveluiden/tapahtumien määrä

Projektbeskrivning : 

Kerhoon otetaan enintään 15 lasta. Kerho kokoontuu 2 kertaa kuussa iltapäivisin 2 tuntia kerrallaan kirjaston tiloissa, palkattu ohjaaja ja kirjaston työntekijät suunnittelevat ja tuottavat myös ohjelmaa(esim. kirjaesittelyjä ja askartelua) Kerhossa olisi vakio-osuudet kuten kirjavinkkaus joka kerta, ja vaihtuvaa ohjelmaa. Lisäksi kerho pidettäisiin Kangaslammin koululaisille kolme kertaa lukuvuoden aikana.
Kerhon toimintoja olisivat mm. kirjavinkkaus, uutuuskirjaesittelyt, lukukoira- ja muut eläinvierailut ja askartelu. Vierailijoiksi pyydettäisiin myös paikallisia nuoria tubettajia ja bloggaajia. Kerhossa voitaisiin tehdä omia youtube videoita, ja katsella muiden videoita. Perustetaan kerhon oma Instagram-tili, sekä kirjaston facebook-sivuille voitaisiin tuottaa kirjavinkkejä lapsille. Kirjavinkkejä ja -trailereita tehdään tableteilla, sekä pienoiselokuvia. Voisimme pelata lautapelejä ja tehdä pakohuonepelin kirjastoon.
Kerho voisi kokoontua kirjaston eri tiloissa, auditoriossa voitaisiin katsoa elokuvia ja pitää levyraateja, teemapäivinä kuten halloween, voisimme kokoontua esim. kirjaston kellarissa. Mediakeitaalla voidaan pelata konsolipelejä isolla screenillä.
Kerhossa voitaisiin myös esitellä Varkauden harrastusmahdollisuuksia, kuten pyytää vierailijoita eri harrastusten parista lasten mielenkiinnon mukaan, sekä vierailla paikallisissa yrityksissä.

Projektet börjar : 
01/09/2018
Projektet avslutas : 
31/05/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€3 800
Egen finansiering: 
€1 750
Budget sammanlagt: 
€5 550
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€3 000