Sähköinen kotiseutumme
Vuoden 2016 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
William Hoiles / Wikimedia Commons
Pyhäjoen kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Ruukintie 1
86100
Kirjaston puhelin : 
040 359 6171
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@pyhajoki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Pyhjo
Y-tunnus : 
0189127-1
Yhteyshenkilön nimi : 
Heikki Lahnaoja
Puhelin : 
040 359 6170
Sähköposti : 
heikki.lahnaoja@pyhajoki.fi
Kuvaus : 

Pyhäjoen kirjasto haluaa digitoida 3 - 6 vaikeasti saatavaa kotiseutu -aiheista teosta. Kirjat ovat olleet loppuunmyytyjä vuosikausia, mutta niitä kohtaan on edelleen kiinnostusta. Digitoitavien joukossa on mm. veteraanimatrikkeli, eräs sukukirja ja paikallisia kummitusjuttuja sisältä kirjanen. Kaikkien teosten digitointiin on jo hankittu asianmukaiset luvat oikeudenomistajilta. Digitoidut teokset asetettaisiin kaikkien saataville digi.kirjastot.fi -palveluun.

Kolmen kirjan digitointipalvelu ostettaisiin ulkopuolelta. Muut mahdolliset digitoitavat teokset ovat käytännössä A4 -kokoisia kopiopinkkoja, jotka voidaan digitoida kirjastossa. Lisäksi tullaan vielä käymään neuvotteluja muutamien kiinnostavien kotiseutuaiheisten lehtileikkeitten digitointioikeudesta.

Haettu avustussumma koostuu ostettavasta digitointipalvelusta. Oma rahoitusosuus koostuu kirjaston henkilökunnan itse digitoimista kirjoista.

Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi: 

Hankkeen tuloksena saimme luotua Pyhäjoen digitaalisen kotiseutukokoelman. Kokoelma koostuu Kalevassa ilmestyneistä Pyhäjokea koskevista lehtileikkeistä, kotiseutu-aiheisista kirjoista ja Pyhäjoen Kuulumiset -lehden numeroista.

Kuntouttavassa työtoiminnassa oleva henkilö digitoi lehtileikkeitä ja monisteita - oma taitomme ei olisi siihen riittänytkään! Kansalliskirjasto digitoi kolme kirjaa, jotka ovat olleet loppuunmyytyjä, mutta joita yhä kysellään. Lisäksi saimme yksityishenkilöiltä käyttöömme heidän omien kirjojensa pdf-versioita. Kirjaston henkilökuntakin digitoi muutamia lehtiä.

Materiaalin lataaminen digi-palveluun oli työlästä ja aikaavievää. Materiaalia ei ole ainakaan vielä luetteloitu OUTI-kirjastorekisteriin; odottelemme antaako Finnan käyttöönotto tähän jonkun ratkaisun.

Kansalliskirjasto neuvoi digitointi-asioissa, digi.kirjastot.fi:stä vastaavat henkilöt neuvoivat lupa- ja sopimusasioissa.

 

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 
Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Olemme iloisia ja ylpeitä sähköisestä palvelusta, jota aiomme vielä kasvattaakin. Käyttötilastoja emme ole vielä saaneet, mutta esimerkiksi Pyhäjoen sotaveteraanien yhdistys oli onnellinen veteraanimatrikkelin digitoinnista.

Jatkotoimenpiteet: 

Aiomme vielä lisätä kokoelmaan lehtileikkeitä ja kirjoja sitä mukaa kun saamme niitä digitoitua.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2016
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2016
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€560
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 080
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 640
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 680
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 120
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€560