Satuilemaan kirjastoon
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Toivakan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Iltaruskontie 4
41660
Kirjaston puhelin : 
050-551 7515
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@toivakka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Tovku
Y-tunnus : 
0177201-0
Yhteyshenkilön nimi : 
Aira Kärkkäinen
Puhelin : 
040-7011 356
Sähköposti : 
aira.karkkainen@toivakka.fi
Kuvaus : 

Tarkoitus on satujen avulla tehdä kirjastoa ja kirjoja lapsille tutuksi. Satutunteihin sisältyy sanataiteen ja kuvataiteen keinoin toteutettua lasten osallisuutta. Työpajoissa syntyneet työt kootaan lopuksi lastennäyttelyksi kirjastoon. Kokonaisuuden on alustavasti suunnitellut ja sen toteuttaa paikallinen taidekasvatukseen sekä suomen kieleen ja kirjallisuuteen erikoistunut luokanopettaja ja kuvataiteilija, joka vastaa Toivakassa mm Kulttuuriaitan taidekasvatuksen asiantuntijatyöstä. Avustusta tähän hankkeeseen haetaan, koska kirjaston asiakkaat ovat toivoneet satuhetkiä ja taidetyöpajoja, joita molempia on toteutettu aikaisemmin Toivakan kirjastossa. 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

 

Toteutunut työpaja “Satuilemaan”, loppuraportti /Paula Marttila

Satuilemaan –työpajat toteutettiin 7. – 31.5.2012 pääosin Toivakan perhepäivähoidon lasten kanssa. Perhepäivähoitajien toiveesta paja toteutettiin niin, että menin itse sinne missä lapset ovat eli perhepäivähoidon yksikköihin.

Maalasimme taiteilijatason välineillä kangaspohjille akryylivärein tauluja. Jokainen lapsi maalasi vähintään yhden taulun. Suurinosa lapsista kuitenkin maalasi kaksi taulua, ja jokunen kolmekin. Taulujen valmistuttua isommat lapset keksivät tauluille myös pieniä tarinoita ja/tai tarinallisia nimiä. Virikeaineistona minulla oli Toivakan kirjaston luonto- ja eläinaiheisia satuja mukanani. Työpajoissa kerroin lapsille kirjastosta ja sinne ripustettavasta näyttelystä. Sovittiin, että lapset menevät työpajan päätteeksi kirjastolle katsomaan maalaamiensa töiden näyttelyä. Yksi avoin työpaja kotihoidossa oleville lapsille järjestettiin vielä kirjastolla ja siellä aihe oli sama, mutta maalasimme akvarellitekniikalla pieniä maalauksia.

Toukokuisen pajan päätteeksi ripustin lasten maalauksista näyttelyn kirjastolle ja lapset hoitajineen kävivät näyttelyä katsomassa. Kirjaston asiakkailta saimme positiivista palautetta Satuilemaan –näyttelystä. Mielestäni työpaja onnistui hyvin ja perhepäivähoito toivoi yhteistyön jatkuvan. Erityisesti se, että menin lasten luo oli perhepäivähoidon loppupalautteessa koettu hyvänä ratkaisuna. Lisäksi näyttely oli tuntunut mukavalta päätökseltä työpajalle ja lasten vanhempiakin oli käynyt tauluja katsomassa. Myönteisenä koettiin myös tasokkaiden välineiden, maalien, kangas-taulunpohjien ja akvarellipaperin käyttö. Omasta mielestäni parasta pajassa oli sadun- ja leikinomaisuus, jonka pyrin koko ajan huomioimaan kunkin lapsen kohdalla yksilöllisesti ottaen ikätaso huomioon. Pajaan osallistui yhteensä 22 toivakkalaista lasta.

Tapaamiskertoja 9, tunteja yhteensä 30h:
- ma 7.5.        2 työpajaa, yht. 4h
- ti 8.5.           3 työpajaa, yht. 6h
- ti 14.5.         2 työpajaa, yht. 4h
- ma 15.5.      1 työpaja kirjastossa, yht. 2h
- ma 21.5.      1 työpaja, yht. 2h
- ma 23.5.      1 työpaja, yht. 2h
- ma 28.5.      1 työpaja, yht.2h
- ke 30.5.       1 työpaja ja näyttelyn ripustus kirjastoon, yht 5h
- to 31.5.        1 työpaja ja näyttelyn viimeistely, yht 3h 

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/05/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€900
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 400
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Oma rahoitus yhteensä: 
€500


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€900
 
okm
avi