Satusilta
År 2012 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Bildens ursprung: 
Satutäti Villirillinä (Sirpa Salonen)
Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 33
45101
Bibliotekets telefonnummer : 
020 615 4744
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto.elimaki@kouvola.fi, kirjasto@kouvola.fi
ISIL-kod : 
FI-Kom
FO-nummer : 
0161075-9
Ansvarsperson : 
Marko Niskapohja (Reija Piilola 29.11.2011 asti)
Telefonnummer : 
020 615 7843
E-post : 
marko.niskapohja@kouvola.fi
Projektbeskrivning : 

Elimäen ja Inkeroisten taajamissa toimii kirjaston lisäksi hoivakoteja vanhuksille ja vammaisille. Elimäellä on kokeiltu yhteisiä satutunteja kirjastossa vanhuksille ja lapsille. Satu yhdistää ikäpolvet: lapset saavat kokemuksen vanhuksista ja vanhukset pääsevät nauttimaan nykypäivän saduista ja lapsista, jotka eläytyvät satuun. Satutunnilla luetaan myös vanhoja satuja ja välillä vierailee Lempi (81 v.) lukemassa satuja. Monen apaattisen vanhuksen ilme muuttuu ilkoiseksi satuja kuunnellessa. Yhteissatutunnit ovat alkaneet hyvin ja jatkossa on tarkoitus kutsua lapsia hoivakodilla järjestettävälle satutunnille, koska hoivakodeissa asuu paljon vanhuksia, jotka eivät pääse kirjastoihin. Inkeroisten kirjaston ahtaat tilat eivät mahdollista edes pyörätuolila pääsevien osallistumista satutunneille. Kirjastoihin sekä laitoksiin tarvitaan satupeitot lattialle lapsille, jotta taaempana olevat tuoleissa istuvat seniorikuuntelijat näkevät luettavan sadun. Molemmissa kirjastoissa on myös matalan kirjahyllyn päällä vapaata seinätilaa, johon voi dokumenttikameralla heijastaa satukirjojen kuvitusta tai näyttää satufilmiä. Myös hoivakodeissa on mahdollista näyttää kuvia yhteistilan seinällä, jolloin myös vuoteissa olevat vanhukset pystyvät seuraamaan sadun kulkua.

Satutunti järjestettäisiin kerran kuussa hoitolaitoksessa sekä kirjastossa projektityöntekijän toimesta. Avustusta haetaan ulkopuolisen projektityöntekijän palkkaukseen, tarvittaviin kuljetuksiin ja satutuntivarustukseen, oma osuus koostuu kirjastossa tehdystä suunnitelusta, yhteistyöstä hoivakotien ja pivähoidon kanssa sekä materiaalimenoista.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Hoivakoti Tyynelä, Elimäki

Inkeroisten palvelukoti Valtatie 10, Kymijoen Hoiva ry

Lempi Kariniemi (vapaaehtoinen satutäti)

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Satusilta-hankkeen avulla saimme toteutetua 48 erillistä Satusilta-tapahtumaa Elimäen ja Inkeroisten kirjastoissa, sekä Elimäen Hoivakodilla ja Inkeroisten palvelukeskuksessa. Kirjaston henkilökunnan toteuttamien tapahtuminen lisäksi hankkimme joukon vierailevia esiintyjiä. Eri ikäpolvien yhteensaattaminen satujen avulla onnistui etenkin Inkeroisissa erinomaisesti. Tapahtumissa oli runsaasti kävijöitä. Elimäellä emme saaneet lapsia aivan samalla lailla hoivakotiin - tärkeimpänä syynä tähän etäisyys sekä ajalliset seikat - mutta satujen ja kertomusten lukeminen hoivakodin vanhuksille toi varmasti piristystä heidän päivään.

Fortsatta åtgärder: 

Käytettävissä olevan henkilökuntamme määrä vähentyi vuoden 2014 alusta. Työvoiman irroittaminen kirjaston ulkopuolelle on tällä hetkellä haasteellista, mutta pyrimme järjestämään ainakin pienimuotoisesti satutunteja tai muita tapahtumia myös hoivakodilla ja palvelukeskuksessa.

Ytterligare information: 

Matkakustannukset + muut kustannukset = palvelujen ostot

Projektet börjar : 
01/04/2012
Projektet avslutas : 
31/03/2013
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€6 000
Egen finansiering: 
€1 500
Budget sammanlagt: 
€7 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€6 493
Egen finansiering: 
€1 500
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
48kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
1 554henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€5 000