Sauvon paikallisen teatteritaiteen tallentaminen monitaiteellisen ja -käyttöisen videoteoksen avulla Sauvon kirjaston kokoelmiin
År 2016 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Sauvon kunnankirjasto
Bibliotekets adress : 
Vintterintie 6
21570
Bibliotekets telefonnummer : 
024744131
Bibliotekets e-postadress : 
paivi.inkinen@sauvo.fi
ISIL-kod : 
FI-Sauvo
FO-nummer : 
9038213-6
Ansvarsperson : 
Päivi Inkinen
Telefonnummer : 
050-5948914
E-post : 
paivi.inkinen@sauvo.fi
Projektbeskrivning : 

Sauvolaisen teatteritoiminnan historian taltiointi monitaiteellisen ja -käyttöisen videoteoksen avulla

Työn tavoitteena on koostaa 30 minuutin videoteos Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry:n teatterituotannoista 30 vuoden ajalta. Teos saa ensi-iltansa yleisötapahtumassa lokakuussa 2016, jonka jälkeen video on nähtävillä Sauvon kirjastossa. Yleisötapahtumissa teos saa rinnalleen live-esiintyjiä videoteoksessa nähtävistä esityksistä.Työ koostuu kolmesta vaiheesta.

Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on kerätä video- ja valokuvamateriaali paikallisilta ihmisiltä, jotka ovat olleet mukana yhdistyksen toiminnassa tekijänä tai katsojana. SELKU:N esityksistä on tiettävästi olemassa videomateriaalia mutta videot ovat hajallaan eri ihmisillä ja eri formaateissa. Keräyksen informointikanavina käytetään yhdistyksen jäsenrekisteriä, sosiaalista mediaa sekä paikallislehteä. Kyseessä on Selku ry:n ja Sauvon kirjaston yhteistyöhanke.

Työn toisessa vaiheessa materiaali muokataan yhteneväiseen digitaaliseen muotoon. Valokuvat skannataan ja  tallennetaan erikseen hankittavalle kiintolevylle sekä dvd-levylle. Videomateriaaleista koostetaan dvd-levyjä ja varmuuskopioidaan niin ikään kiintolevylle. Sauvon kirjasto arkistoi materiaalin tulevaa käyttöä varten ja osallistuu osittain materiaalikustannuksiin. Teoksen arvokkaana sivutuotteena tulee kerättyä ja tallennettua laaja-alaisesti yhden merkittävän sauvolaisen kulttuuritoimijan esitysten taltioinnit digitaaliseen muotoon.

Kolmas vaihe on itse videoteoksen koostaminen. Videoteos tekee nopeatempoisen läpileikkauksen yhdistyksen historiaan, esityskielen ja ihmisten muuttumiseen. Teos osoittaa miten merkittävä toimija Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry on sauvolaisen kulttuurin saralla ollut ja miten moni ihminen on jollain tavalla ollut tekemisissä yhdistyksessä - vähintäänkin katsojana. Videoteos sisältää tekijäluettelon kustakin esityksestä.

Teoksessa korostuu ihmisten suhde menneisiin esityksiin ja kokemuksiin teatterissa. Videoteos on nähtävillä Sauvon kirjaston tiloissa.

 

Samarbetspartner/s: 
Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry
Projektet börjar : 
01/01/2016
Projektet avslutas : 
02/10/2016
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€1 500
Egen finansiering: 
€2 500
Budget sammanlagt: 
€12 566
Övriga understöd som ansökts: 
€7 000
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Hanke ei täytä avustuksen hakuehtoja. Perustelumuistio: http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2016