Sivupiiri.fi
Vuoden 2010 OKM-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi
Yhteyshenkilön nimi : 
Katja Kyllönen
Puhelin : 
040 334 6409
Sähköposti : 
katja.kyllonen@kirjastot.fi
Kuvaus : 

Sivupiiri.fi on kirjastojen yhteinen nuorille suunnattu verkkopalvelu, joka perustuu nuorten lukukokemuksiin ja nuorille suunnattuihin kirjavinkkeihin. Sisältö koostuu pääasiassa nuorten tekemistä kirja-arvosteluista ja kommenteista sekä nuortenkirjavinkeistä, joita tuottavat kirjastojen kirjavinkkarit ympäri Suomen. Kirjastot voivat tehdä sivustolle oman näkymänsa ja nuortenkirjailijat vierailevat sivuston lukublogissa.

Tavoitteena on se, että sivusto toimii kirjastojen yhteisenä nuortensivustona keventäen yksittäisten kirjastojen työtaakkaa. 

Aiemmat hankkeet: 

Porvoon kaupunginkirjasto hallinnoi esiselvitysprojektin Yleisten kirjastojen lasten ja nuorten verkkopalvelut. Projektin esiselvitystyön ja teknisen toteutuksen teki Matti Lassila, projekti päättyi loppuvuodesta 2006.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 
Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Sivupiiri.fi julkaistiin beta-testaukseen huhtikuussa 2009. Sivustoa on esitelty ympäri Suomea sekä kirjastolaisille että nuorille ja sivustolle onkin tullut jo vakiintunut käyttäjäkunta. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 600. Sivupiiri.fi:stä on tehty arviointeja ja käynnissä on myös käyttäjäkysely.

Jatkotoimenpiteet: 

Sivupiiri.fi:tä aletaan uudistamaan käyttäjille tehtävän kyselyn pohjalta loppuvuodesta 2011.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2011
 


Anomuksen rahoitus

Toteutunut rahoitus


 
okm
avi