Syvennetään lukukokemusta - tavataan kirjailija
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kauhajoen kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 501/Prännärintie 2
61801
Kirjaston puhelin : 
040 674 8152
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kauhajoki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kauho
Y-tunnus : 
0178718-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Teija Korpi-Käkelä
Puhelin : 
040 674 8152
Sähköposti : 
teija.korpi-kakela@kauhajoki.fi
Kuvaus : 

Kirjailijavierailu ei ole uusi asia, mutta se ei tee siitä vähemmän antoisaa. Kirjailijan näkeminen ilmielävänä, hänen kanssaan keskusteleminen ja kysymysten esittäminen innostaa lapsia ja nuoria lukemisen pariin. Vierailun jälkeen kirjailijan teoksia lainataan vilkkaasti, vierailu voi jättää lapseen tai nuoreen lähtemättömän vaikutuksen joka voi ilmeta rohkeutena tuottaa itse tekstiä. Kauhajoen kirjasto haluaa olla mukana tälläisessa vastavuoroisessa toiminnassa: kirjailija-kirja-lukija. Kauhajoella on 7 alakoulua (luokat 1-4 tai 1-6). Koulukeskuksen alakoulun kanssa olemme Lukuinto-parina järjestäneet runsaasti tapahtumia ja nyt haluamme laajentaa toimintaa, ja antaa kaikille kauhajokisille lapsille mahdollisuuden tavata kirjailija.

Avustusta haetaan kirjailijan palkkioihin, matka- ja yöpymiskuluihin ja mahdollisen iltatilaisuuden järjestämiseen ja markkinointiin.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kauhajoen alakoulut, Lukukeskus

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Saimme tukea 1000€ ja sillä pystyimme tarjoamaan kolmelle koululle kirjailijavierailun. Kutsuimme Reeta Aarnion vieraaksi Pukkilan ja Kainaston kouluille. Olemme olleet kyseisissä kouluissa vähemmän vinkkaamassa ja halusimme tarjota myös näiden koulujen oppilaille elämyksiä ja saada heitä innostumaan lukemisesta. Yhteensattumien ja päällekäisyyksien (salibandyturnaus) vuoksi siirsimme kaksi tuntia Kainaston koululta Koukeskuksen alakoululle. Pukkilan koulussa Reeta esiintyi joka luokka-asteelle, Kainastolla eskareille, ykkös- ja kakkosluokkalaisille sekä koulukeskuksessa 4.-5.-6.-luokkalaisille, mukana myös erityisluokkia. Vierailut onnistuivat hyvin, oppilaat eivät olleet valmistelleet kysymyksiä etukäteen, mutta joka luokassa kysymyksiä nousi esiin. Toiset luokat olivat aktiivisempia kuin toiset. Vierailun jälkeen kyseltiin kirjastosta  "sitä näkkikirjaa" eli Reetan vinkkaamaa "Haltijoitten majoilla, maahisten majoissa"-kirjaa.

Hankerahat käytimme kirjailijan palkkioon sekä matkakuluihin/päivärahaan sekä jäljelle jääneen pikkusumman kirjailijan majoitukseen (myös henkilöstökuluja). Itse maksoimme Lukukeskuksen palvelumaksun, 99,9% majoituksesta, kirjailijan kuljetukset junalta, kouluille ja junalle takaisin sekä yhden ruokailun. Myös oma työ kuuluu tietenkin omarahoituksen piiriin.

Jatkotoimenpiteet: 

Uusia kirjailijavierailuja ei ole suunnitelmissa, mutta yhteistyötä kaikkien kolmen koulun sekä muiden Kauhajoen koulujen kanssa jatketaan OPS:n kautta, vinkkaamalla, kirjalistoilla ja kirjastovierailuilla. Emme unohda perinteistä lainaamistakaan, varsinkin sivukylien kouluilla tärkeässä osassa on kirjastoauto ja sen jokaviikkoiset koulupysäkit.

Aloituspäivämäärä : 
04/01/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 370
Oma rahoitus yhteensä: 
€370
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
6kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
138henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 000
 
okm
avi