Tabletit hyötykäyttöön
År 2016 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Oriveden kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Keskustie 23
35300
Bibliotekets telefonnummer : 
040-1339120
Bibliotekets e-postadress : 
orivesi.kirjasto@orivesi.fi
ISIL-kod : 
FI-Orive
FO-nummer : 
0151789-6
Ansvarsperson : 
Liisa Asiala
Telefonnummer : 
040-1339119
E-post : 
liisa.asiala@orivesi.fi
Projektets målsättning: 

Tavoitteena on hankkia tabletteja kirjastolle mediakasvatukseen ja muihin opastustilanteisiin.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Tilastoimme sekä opetuksen ja omien tablettien käytön, että myös tablettien lainauksen.

Projektbeskrivning : 

Kirjasto hankkii 10 uutta tablettia. Näitä hyödynnetään kirjastonkäytön opetuksessa ja mediakasvatuksessa. Lukiolaisilla on tabletit käytössä koulun puolesta, mutta ala- ja yläkoululaisilla tilanne on toinen. Tällöin luokat voidaan jakaa pienryhmiin, ja antaa heille tabletit opetuksen seuraamiseen ja tehtävien tekoon. Kirjasto antaa verkkoaineistojen yms. opetusta myös muille asiakasryhmille. Opetustilanteiden ulkopuolella asiakkaat saavat lainata tabletteja kirjaston sisällä voidakseen hyödyntää verkkopalveluja ja wlania. Harkinnan varaan jää, lainataanko tabletteja myös "ulos", jolloin asiakkaat voivat tutustua tekniikkaan rauhassa - olettaen tietenkin, että he pääsevät verkkoon "kotioloissa". Yksi tabletti on tarkoitus sijoittaa lehtialueelle kiinteästi esim. vaijerin tai muun turvamekaniikan avulla. Lisäksi tabletteja voidaan hyödyntää myös e-aineistojen markkinoinnissa. Kirjaston koko henkilökunta osallistuu uusien laitteiden käytön ja media-opastuksen koulutukseen.

Tidigare projekt: 

Kirjastojen hankkeet -sivuilla on 176 laitehankintoihin liittyvää hanketta. Tarkoitus on tutustua näihin, ja etsiä hyviä käytänteitä tablettien ja mediakasvatuksen kannalta. Lisäksi moni maakuntamme kunta on omaa kirjastoamme edellä tekniikan hyödyntämisessä, joten tarkoitus on kalastella hyviä ja luovia vinkkejä.

Beskrivning av verksamheten och projektutvärdering: 

Kirjastolle hankittiin 10 tablettia asiakaskäyttöön. Tabletteja hyödynnetään ohjauksissa, kuten oppilaskäyntien yhteydessä sekä kirjoittajaryhmien opastuksissa. Tabletteja myös lainataan asiakaskäyttöön kirjaston sisällä.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Koulu- ja ryhmäopetus tehostuu, kun oppilaille voidaan antaa laitteen, mikäli heillä ei ole niitä omasta takaa. Tabletteja käytetään myös erilaisissa tapahtumissa, kuten pelipäivänä yms.

Fortsatta åtgärder: 

Tablettien profiilien ja käytön sisältöjä on suunniteltu yhteistyössä koulujen kanssa. Profiileja muokataan myös aikuis- ja senioritapahtumia silmälläpitäen.

Ytterligare information: 

Koulutustilaisuuksia ja tapahtumia oli odotettua vähemmän johtuen alimiehityksestä. Oppilailla on usein jo omat laitteet mukana.

Projektet börjar : 
10/01/2016
Projektet avslutas : 
31/10/2016
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 500
Egen finansiering: 
€1 600
Budget sammanlagt: 
€6 100
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€4 445
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0

Statistik:
Utbildningar: 
4kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
69henkilö/person
Antalet evenemang: 
1kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
19henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€4 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio: http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2016.