Tabletit käyttöön!
År 2018 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Isojoen kunnankirjasto
Bibliotekets adress : 
Kristiinantie 17 A
64900
Ansvarsperson : 
Minna Saari
Telefonnummer : 
0468510970
E-post : 
minna.saari@isojoki.fi
Projektets målsättning: 

Hankkeen tavoitteena on hankkia Isojoen kirjastoon kaksi tablettia asiakaskäyttöön esim. e-aineistoihin tutustumiseen, mediakasvatukseen, kirjastonkäytön ja tietotekniikan opastamiseen sekä tiedonhaun opetukseen. Teemoina ovat monipuoliset lukutaidot, aktiivinen kansalaisuus, demokratia ja sananvapaus sekä elinikäinen oppiminen.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Tablettien käyttömäärät kirjattaisiin ylös, e-lehtien lukemismäärät

Projektbeskrivning : 

Toimintasuunnitelmana on tarjota eri-ikäisille kirjaston asiakkaille käyttöön kaksi tablettia kirjaston tiloissa e-aineistoihin tutustumista sekä tiedonhaun, mediakasvatuksen, kirjastonkäytön ja tietotekniikan oppimista varten. Tabletteja säilytettäisiin lainaustiskillä ja virkailija lainaisi niitä asiakkaille tunniksi kerrallaan.
Ensi vuoden alussa Isojoen kirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden lukea e-lehtiä e-Ppressin kautta. Tablettien avulla asiakkaiden olisi luontevaa ja mukavaa lukea e-lehtiä tai jopa e-kirjoja nojatuolissa istuen henkilökunnan opastuksella. E-lehtien lukeminen kiinteiden asiakaskoneiden kautta on hankalampaa kuin tablettien kautta ja tietokoneita ei ole lehtilukusalissa. Jos kokeilu alkaa hyvin niin kirjasto voisi tilata asiakkaita varten myös e-Magz:n. E-kirjojen lainaaminen on vähäistä mutta kirjaston omien tablettien avulla voisimme opastaa asiakkaita e-kirjojen lataamisessa ja lukemisessa "kädestä pitäen". Myös Celian äänikirjojen käyttöä voisi opettaa tablettien avulla.
Nettitaidot ovat nykyaikana yhä tärkeämpiä ja tabletit ovat älypuhelimien lisäksi luonteva väline niiden opettamisessa. Sekä älypuhelimet että tabletit toimivat samalla periaatteella, kosketuksella. Tablettien avulla voisimme edistää erityisesti senioreiden tiedon saavutettavuutta.
Lisäksi tabletteja voisi käyttää kirjastonkäytön ja tietotekniikan opastamisessa, mediakasvatuksessa ja tiedonhaun opettamisessa koululaisesta mummuun ja vaariin. Parhaimmassa tapauksessa saisimme uusiksi asiakkaiksi kirjaston ei-käyttäjiä.

Projektet börjar : 
01/04/2018
Projektet avslutas : 
30/12/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€800
Egen finansiering: 
€200
Budget sammanlagt: 
€1 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Tablettihankinta voi olla osa Kirjailijoita ja vinkkausta isojokisille -hanketta.