Tanssimalla satujen maailmaan
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Kouvolan pääkirjasto Tuija Lindström
Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Salpausselänkatu 33
45101
Kirjaston puhelin : 
02061 55232
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kouvola.fi
ISIL-tunnus : 
FI-kom
Y-tunnus : 
0161075-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Tuija Lindström
Puhelin : 
02061 54750
Sähköposti : 
tuija.lindstrom@kouvola.fi
Hankkeen tavoite: 

Haluamme elvyttää satutunteja lisäämällä sadunkerrontaan musiikin ja tanssin. Tällöin pienemmänkin sanavaraston omaava lapsi malttaa pysyä tarinassa mukana; myös temperamentikkaat lapset jaksavat keskittyä paremmin. Paikallinen Satubaletti Pikkuballerina/Karina Koskinen on lupautunut yhteistyökumppaniksemme.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Lasten osallistuminen tanssillisille satutunneille.

Kuvaus : 

Tavoite:

Haluamme elvyttää satutunteja lisäämällä sadunkerrontaan musiikin ja tanssin. Tällöin pienemmänkin sanavaraston omaava lapsi malttaa pysyä tarinassa mukana; myös temperamentikkaat lapset jaksavat keskittyä paremmin. Paikallinen Satubaletti Pikkuballerina/Karina Koskinen on alustavasti lupautunut yhteistyökumppaniksemme.

Taustatietoja

Kouvolan pääkirjastossa on järjestetty vuosikausia perinteisiä satutunteja kokeilemalla ilta- ja aamupäiväaikoja, mutta kohdennetusta markkinoinnista huolimatta satutunneille ei tule ketään tai vain muutama lapsi. 21 % lainoista on lasten ja nuorten, lainamäärä on saatu pikkuhiljaa osastoa ehostamalla nousuun, mutta tärkeänä pidettyä pikkulasten läsnäoloa ja näkyvyyttä osastolla ja lainaajissa kaivattaisiin.

Toimintasuunnitelma

Järjestämme tanssivia satutunteja kerran kuukaudessa 3-6-vuotiaille lapsille. Valitsemme sadut yhteistyössä Karina Koskisen kanssa, hän ryhmän vetäjänä valitsee musiikin ja tekee alustavat koreografiat, mutta myös lapset saavat antaa panoksensa. Jokainen kokoontumiskerta on erilainen sisällöltään. Lapset saavat eläytyä sadun tunnelmaan tanssien ja liikkuen ja heille hankitaan myös rekvisiittaa ja asuja elävöittämään satua.  Tarkoituksena ei ole rajoittua balettiin, vaan se on yksi tapa monien muiden tanssilajien joukossa. Pääasiassa ovat sanat ja sadunkerronta, joita höystävät musiikki ja liike – kaikki yhdessä antavat mahdollisuuden ilmaisutaitojen ja luovuuden harjoittamiseen monipuolisesti tanssikasvatuksen keinoin sekä myös mukavan tavan opetella ryhmässä oloa. Tilaisuudet ovat kerhomaisia kokoontumisia lasten ja ohjaajan kesken, mutta esim. syys-kevätkauden päättyessä lasten niin halutessa voisimme järjestää yleisötilaisuuden vanhemmille. Tanssituntien myötä saamme mahdollisuuden hyödyntää ja markkinoida kirjaston aineistoja monipuolisesti sekä lapsille että heidän vanhemmilleen.

Kirjastoon on helppo tulla ja osallistuminen on maksutonta. Näillä keinoin toivomme saavamme uusia lapsia kirjaston elinikäisiksi kumppaneiksi. Jos resepti havaitaan hyväksi, sitä voi hyödyntää myös lähikirjastoissa.

Haemme hankerahaa tanssikasvatusta antavan opettajan palkkaamiseen ohjaamaan ja valmistelemaan satutanssitunnit sekä asusteiden ja rekvisiitan hankkimiseen. Kirjaston oma osuus on satutuntien järjestelytyötä ja tiedottamisen kuluja.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Satubaletti Pikkuballerina/Karina Koskinen
Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Satubaletti Pikkuballerina/Karina Koskinen

Ratamontie 69

45120 Kouvola

p. 0400-506536

satubaletti.pikkuballerina@kymp.net

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Lapset jaksoivat osallistua innokkaasti koko tanssillisille satutunneille sekä Kouvolan pääkirjastossa että Valkealan kirjastossa. Tulipa projektin aikana ryhmään mukaan myös alkuperäisten osallistujien nuorempia sisaruksia.

Jatkotoimenpiteet: 

Tavoitteena olisi jatkaa viimeistään syksyllä 2017 joko omalla rahoituksella tai jonkun avustuksen turvin.

Aloituspäivämäärä : 
01/09/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2016
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€600
Budjetti euroissa yhteensä: 
€3 873
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 773
Oma rahoitus yhteensä: 
€600
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
21kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
244henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€3 000

Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje kuntiin ja kirjastoille 3.9.2014 dnro 18/691/2014

 
okm
avi