Tarinan juurilla
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kauhavan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppatie 88
62200
Kirjaston puhelin : 
06 2412 9820
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kauhava.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kauha
Y-tunnus : 
0208852-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Saila Flink
Puhelin : 
06 2412 9825
Sähköposti : 
saila.flink@kauhava.fi
Kuvaus : 

Kauhavan kirjastossa aloitettiin syksyllä 2011 lukupiiri, jossa innokkaat lukijat ruotivat niin proosaa kuin runoja, sekä uutta että vanhaa kirjallisuutta. Kirjastonhoitajan vetämä piiri on tuonut yhteen eri-ikäisiä ja erilaisista elämäntilanteista tulevia kirjojen ystäviä ja keskustelun laineet ovat lyöneet korkeina. Kevään lukuohjelmaa pohdittaessa syntyi ajatus siitä, että lukukokemus voisi olla vielä syvempi, jos voisi kysyä kirjailijalta, miksi hän kirjoitti niin kuin kirjoitti.

Kirjasto haluaisi kutsua lukupiirin vieraaksi kirjastoon oikeita kirjailijoita, joiden kanssa voisi pohtia tarinoiden syntyä. Vaikka kutsujana olisi lukupiiri, tavoitteena on järjestää avoimia tapahtumia, joihin olisivat tervetulleita kaikki kirjoista ja kirjoittamisesta kiinnostuneet. Vielä laajemman kuulijajoukon tavoittamiseksi vieraat voisivat olla sellaisia, jotka kirjoittavat sekä aikuisille että lapsille, niin että mahdollisimman moni voisi saada keskusteluista iloa ja virikkeitä elämäänsä. Kirjailijavierailuja voitaisiin yhdistää myös koululaisille suunnattuun kirjavinkkaukseen.

Aiemmat hankkeet: 

Kirjallinen ompeluseura Kauhavan kaupunginkirjastossa 2010

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Tarinan juurilla -hanke toi Kauhavalle kolme kirjailijaa. Sirpa Kähkösen kirja luettiin ensin kirjaston lukupiirissä ja sen jälkeen kirjailija vieraili kirjastossa. Tilaisuudessa oli paikalla lukupiiriläisten lisäksi myös muita kirjaston asiakkaita. Kähkönen vieraili myös Kauhavan yläkoulussa, jossa hän kertoi työstään kahdelle ryhmälle seitsemäsluokkalaisia ja keskusteli oppilaiden kanssa. Kähkösen vierailu oli osa kirjailijan maaliskuussa 2013 toteuttamaa Pohjanmaan-kiertuetta ja se järjestettiin yhdessä Lapuan ja Vaasan kirjastojen kanssa. Huhtikuussa 2013 kirjastossa vieraili kirjailija Paula Havaste. Hänenkin kirjansa oli luettu aiemmin lukupiirissä.  Lokakuussa 2013 kirjaston vieraaksi tuli kirjailija Vera Vala, jonka kirja niin ikään oli käsitelty lukupiirissä. Sekä Havasteen että Valan tilaisuudet olivat avoimia kaikille kirjaston asiakkaille.

Kaikki vierailut olivat sekä kirjailijoiden itsensä että kirjastojen mielestä onnistuneita. Lukupiirissä vierailuista keskusteltiin jälkikäteen ja piiriläiset totesivat, että kirjailijan tapaaminen ja keskustelu hänen kanssaan laajensivat lukukokemusta. Tarinan taustoista oli kiinnostavaa kuulla kirjoittajalta itseltään ja jopa kirjailijan luonne selitti sitä, miksi jokin kirja oli sellainen kuin oli. Koululaiset taas saivat tukea omaan kirjoittamisharrastukseensa ammatikseen kirjoittavalta.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€200
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 700
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 700
Oma rahoitus yhteensä: 
€200

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
5kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
87henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 500
 
okm
avi