Tarinan juurilla
År 2012 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kauhavan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Kauppatie 88
62200
Bibliotekets telefonnummer : 
06 2412 9820
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kauhava.fi
ISIL-kod : 
FI-Kauha
FO-nummer : 
0208852-8
Ansvarsperson : 
Saila Flink
Telefonnummer : 
06 2412 9825
E-post : 
saila.flink@kauhava.fi
Projektbeskrivning : 

Kauhavan kirjastossa aloitettiin syksyllä 2011 lukupiiri, jossa innokkaat lukijat ruotivat niin proosaa kuin runoja, sekä uutta että vanhaa kirjallisuutta. Kirjastonhoitajan vetämä piiri on tuonut yhteen eri-ikäisiä ja erilaisista elämäntilanteista tulevia kirjojen ystäviä ja keskustelun laineet ovat lyöneet korkeina. Kevään lukuohjelmaa pohdittaessa syntyi ajatus siitä, että lukukokemus voisi olla vielä syvempi, jos voisi kysyä kirjailijalta, miksi hän kirjoitti niin kuin kirjoitti.

Kirjasto haluaisi kutsua lukupiirin vieraaksi kirjastoon oikeita kirjailijoita, joiden kanssa voisi pohtia tarinoiden syntyä. Vaikka kutsujana olisi lukupiiri, tavoitteena on järjestää avoimia tapahtumia, joihin olisivat tervetulleita kaikki kirjoista ja kirjoittamisesta kiinnostuneet. Vielä laajemman kuulijajoukon tavoittamiseksi vieraat voisivat olla sellaisia, jotka kirjoittavat sekä aikuisille että lapsille, niin että mahdollisimman moni voisi saada keskusteluista iloa ja virikkeitä elämäänsä. Kirjailijavierailuja voitaisiin yhdistää myös koululaisille suunnattuun kirjavinkkaukseen.

Tidigare projekt: 

Kirjallinen ompeluseura Kauhavan kaupunginkirjastossa 2010

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Tarinan juurilla -hanke toi Kauhavalle kolme kirjailijaa. Sirpa Kähkösen kirja luettiin ensin kirjaston lukupiirissä ja sen jälkeen kirjailija vieraili kirjastossa. Tilaisuudessa oli paikalla lukupiiriläisten lisäksi myös muita kirjaston asiakkaita. Kähkönen vieraili myös Kauhavan yläkoulussa, jossa hän kertoi työstään kahdelle ryhmälle seitsemäsluokkalaisia ja keskusteli oppilaiden kanssa. Kähkösen vierailu oli osa kirjailijan maaliskuussa 2013 toteuttamaa Pohjanmaan-kiertuetta ja se järjestettiin yhdessä Lapuan ja Vaasan kirjastojen kanssa. Huhtikuussa 2013 kirjastossa vieraili kirjailija Paula Havaste. Hänenkin kirjansa oli luettu aiemmin lukupiirissä.  Lokakuussa 2013 kirjaston vieraaksi tuli kirjailija Vera Vala, jonka kirja niin ikään oli käsitelty lukupiirissä. Sekä Havasteen että Valan tilaisuudet olivat avoimia kaikille kirjaston asiakkaille.

Kaikki vierailut olivat sekä kirjailijoiden itsensä että kirjastojen mielestä onnistuneita. Lukupiirissä vierailuista keskusteltiin jälkikäteen ja piiriläiset totesivat, että kirjailijan tapaaminen ja keskustelu hänen kanssaan laajensivat lukukokemusta. Tarinan taustoista oli kiinnostavaa kuulla kirjoittajalta itseltään ja jopa kirjailijan luonne selitti sitä, miksi jokin kirja oli sellainen kuin oli. Koululaiset taas saivat tukea omaan kirjoittamisharrastukseensa ammatikseen kirjoittavalta.

Projektet börjar : 
01/04/2012
Projektet avslutas : 
30/12/2013
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€1 500
Egen finansiering: 
€200
Budget sammanlagt: 
€1 700
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€1 700
Egen finansiering: 
€200

Statistik:
Antalet evenemang: 
5kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
87henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€1 500