Tarinatornado - lasten ja nuorten aineistoseminaari
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Raision kaupunginkirjasto
Raision kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Eeronkuja 2
21200
Kirjaston puhelin : 
02-4343 251
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@raisio.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Raiki
Y-tunnus : 
02044285
Yhteyshenkilön nimi : 
Marjo-Riitta Eterma
Puhelin : 
02-4343 642
Sähköposti : 
marjo-riitta.eterma@raisio.fi
Hankkeen tavoite: 

Hankkeen tavoitteena on auttaa kirjastoammattilaisia, opettajia ja päiväkotien henkilökuntaa päivittämään tietämyksensä  lasten ja nuorten aineistotarjonnasta.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Tilaisuudet ja osallistujat

Kuvaus : 

Hankkeen tavoitteena on auttaa kirjastoammattilaisia, opettajia ja päiväkotien henkilökuntaa päivittämään tietämyksensä  lasten ja nuorten aineistotarjonnasta.

Tarinatornadon innoittaja on Tampereen Kirjakori-seminaari, joka on menestyksekkäästi toiminut usean vuoden ajan. Vaski-kirjastojen kattaessa 75 % Varsinais-Suomen maakunnasta kysyntää on omalle tapahtumalle. Lasten ja nuorten Vaski-verkosto haluaa järjestää alueensa opettajille, päiväkotien ja kirjastojen henkilökunnalle Kirjakoria soveltavan, laajennetun seminaarin, joka kattaa kirjallisuuden lisäksi myös muita aineistolajeja.

Seminaarissa asiantuntijat luennoivat lasten ja nuorten kirjallisuudesta, musiikista, elokuvista ja peleistä. Lastenkirjallisuus-osio painottuu kuvakirjoihin, niiden temaattisiin ja kuvituksellisiin merkityksiin. Koulutuspäivän annista painatetaan esittelylehtinen, jota kohderyhmä voi hyödyntää käytännön työssään.

Vaski-kirjastoilla on kontakteja Ruotsin, Viron ja Venäjän lasten- ja nuortenkirjastoihin, ja tavoitteena on saada esiintyjiä myös näistä maista. Tällöin saataisiin uusia näkökulmia omaan kirjastotyöhön ja voitaisiin kehittää lasten- ja nuortenkirjastolaisten rajat ylittävää yhteistyötä.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Lasten ja nuorten Vaski-verkosto.

Vaski-kirjastot: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Kirjailijat, kuvittajat, lastenkirjallisuuden tutkijat, elokuva- ja peliasiantuntijat.

Ruotsin, Viron ja Venäjän yhteistyötahot.

 

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Tarinatornado koulutuspäivistä 7.-8.3.2013 painatettiin ohjelmalehtinen sekä suunniteltiin tapahtumalle oma logo.

Yökirjasto kirjastolaisille Lemun kirjastossa 1.-2.11.13: http://www.vakka.fi/paikkakunta/masku

Kaikki koulutusmateriaali on esillä Vaski extranetissä.

 

 Palautteet kahdesta koulutuspäivästä:

 

10 askelta lukemisinspiraatioon 13.9.2013

 Risuja

 …Liikaa syötävää…

Nostaa paikoin riman niin korkealle, että epäilen osaamistani. Ei neuvo hyvin, miten vinkata kirjoja itsenäisesti luettavaksi asiakkaille. Ei helppo soveltaa aikuisten aineistopromootioon.

Olisi kiva jos olisi nähty lisää kuvia elämyshuoneesta.

Hieman toistoa

Paljon asiaa ja aavistuksen hajanainen käsittelyjärjestys. Opiskelija arvostaisi jotain dokumenttia koulutuksen sisällöstä.

Yksi koulutuspäivä on liian lyhyt – tulisin leiriviikolle!

Olisin ollut kiinnostunut kuulemaan aikuisten motivoimisesta enemmän.

Aloitus ei koukuttanut, sillä jonkin aikaa oli tunto, että aiheena on luennoitsija itse (saadut palkinnot jne.). Ehkä omia tekoja voisi tuoda esiin luennon lomassa ko. yhteyksissä. Omaa elämyshuonetta kuvaillessa voisi näyttää kuvia sen sijaan, että kertoo, ”siellä on sellainen, jossa on pari sellaista, että se niinku heijastuu”. Toisaalta, luennon teemaan sopisi, että kuulijat saavat itse kuvitella sen päässään… (EI hierontaharjoituksia suomalaisten miesten kesken, please!)

Satuhieronta oli hiukan outoa suomalaiselle miehelle, mutta eiköhän se lapselle sovi. Olisi ollut hyvä kuulla miten elämyshuoneen toimintaa rahoitetaan.

Timalissa plääh-ruokaa. Enemmän valikoimaa teehen. Ihan ei kokonaista päivää yksi luennoitsija kanna. Eikä ollut nuorista juuri mitään.

 

 Ruusuja

 Eloisa puhuja, helppo keskittyä pitemmänkin aikaa. Hyvin tärkeä aihe. Kannatan sydämestäni lasten innostamista tarinoiden pariin. Mielikuvitus on tärkeä voimavara. Etenkin hierontasatu varmasti hyvä työkalu myös omien lasten kanssa, jos sellaisia hankkii. Hyvät tarjoilut! Jaksoi hyvin päivän.

Kiitos! Olen vähän kade hankolaisille opettajille, jotka pääsee joka kuukausi nauttimaan näistä J

Hyviä eväitä työhön!

Konkreettisia tekemisvinkkejä ja lukemisen hyötyjä. Viihdyttävää kuunneltavaa, kiitos tarjoilusta.

Pikkuharjoitukset ovat olleet hauskoja ja hyvin havainnollistavat eri tekniikoita. Hyvä luennoija, osasi pitää mielenkiinnon yllä. Loppu oli aivan ihanaa kuunneltavaa.

Hyvä määrä taukoja, hyvä tarjoilu, kiva kun saatiin itse tehdä jotain esim. hierontasatu, hyvä ja innostava esiintyjä, rekvisiitta, hyviä ideoita.

Hyvä tahti ja kouluttajan toiminta; tarpeeksi taukoja, puhe kuuluu, kouluttajalla reipas ja kiinnostava asenne. Aikataulun ohjeistus oli hyvää, eikä tullut kertaakaan tunne, että olisi eksyksissä. Tila oli tarpeeksi mukava, ihanan valoisa ja eteen näki hyvin.

Sylillinen! Ajatuksia herättävä ja inspiroiva koulutus. Hierontasatu oli ihana!

Mielenkiintoisia teemoja ja hyvä kertoja!

Erittäin mukaansatempaava ja innostava kouluttaja, saa melkein vähemmän esiintymisintoisen ja räiskyvän persoonan uskomaan, että voisi ryhtyä tarinaelämystoimintaan.

Erinomainen luennoitsija, Netta! Ihana motivaatio sinulla tehdä työtäsi. Hyvät metodit ja sisäistä magiaa. Hyvin järjestelty tilaisuus. Tällaisia ei ole koskaan liikaa. Kiitos!

Täyttä asiaa! Hierova tarina oli ihana kokemus.

Innostavaa! Antoi uusia ideoita työhön! Hyväntuulinen koulutus J

Tosi hyvä! Inspiroiva.

Konkreettisia menetelmiä, mahtavaa! Uskoa omaan näkemykseen elämyksellisyyden tärkeydestä (vihaan kuivaa luentoa, kuten kaikki kuulijat [lapset, nuoret]).

Luontevaa esilläoloa, hyvä äänenkäyttö ja yleisön hallinta.

Koulutus on ollut todella antoisa kokonaisuudessaan! Innostava vetäjä J

Hyvin innostava luento aiheesta, joka vain unohdetaan teknisen kehityksen edessä. Erittäin hyvä esiintyjä.

Kiitos loistavasta esityksestä!

Hyvin eloisa ja innostava tyyli; ”polytoninen” äänenkäyttö. Rytmitys (monologi vs. kuulijoiden osallistuminen) toimi. Ikuisten tarinoiden pullo oli hauska, kuten muutkin pullot. Oli hienoa, että jutut perustuivat omaan kokemukseen. Palataksemme äänenkäyttöön, koko luento kuulosti yhdeltä pitkältä kuunnelmalta, eikä kuivalta luennolta. Ihana(!) käsien käyttö puheen värityksessä. Sopivin ajoin tauko. Olen hyvin samaa mieltä siitä, ettei levottomuudesta tunnilla voi syyttää vain lasta; myös omaa toimintaa pitäisi hivenen tarkastella. Mukavaa että kirjastotyössäkin saa harrastaa ”luovaa hulluutta”! Paljon katsekontaktia ”yleisöön”.

Elämyshuone vaikuttaa upealta idealta ja oli kiinnostavaa kuulla yksityiskohtia kys. tilan luomisesta. Koko päivän ohjelma oli kiinnostava ja tieto esim. lasten motivoimisen eri vaihtoehdoista/toimintatavoista oli varsin hyödyllistä.

Hyvä croissant, lisää niitä! Hierontatarina

Lukemaan innostuminen on tärkeä, ihana ja inspiroiva aihe! Pienet tehtävät ja yleisön ottaminen mukaan pitää vireystason yllä. Tosi mielenkiintoista!

Koulutus, jonka aikana pysyy hereillä! Hyvin tietopitoinen, mutta olematta silti tylsä. Intohimo ja innostuneisuus omaa työtään kohtaan ihailtavaa! Iso kiitos!

Innostava ja hyvin rytmitetty luento. On hyvä saada ihmiset osallistumaan ja liikkumaan, se pitää mielenkiintoa yllä. Käytännön esimerkit ovat myös hyviä, kuten tarinankertominen. Luennosta sai työkaluja niin työhön kuin kotiinkin.

Koulutus oli hyvin inspiroiva, kiitos hyvistä ideoista! Harjoitukset olivat hauskoja ja hyviä.

 

 Tai jotain muuta

 Oli kiva saada oikein asiantuntijan tuki omille ajatuksilleni. Aion koettaa näitä satuja ilman kirjoja, samoin hierontasatuja. Dilemma- juttua olisi myös kiinnostava kokeilla.

Lapsiryhmät painopisteenä, paljon asiaa lukemisen ja kirjavinkkauksen oheistekemisistä.

Hyvät tarjoilut

Tiedonnälkä kasvoi

Olisi hienoa päästä näkemään Hangon kirjaston elämyshuone itse.

Tätä koulutusta pitäisi tarjota lastentarhaopettajille! Päiväkodeissa ei tunnuta ymmärtävän, että huono keskittyminen voisi olla tekemisissä opettajan ammattitaidon kanssa.

 

Palaute Tarinatornadosta 2013

To 7.3.2013 ( Yht. 8 kpl)

Risuja

- Kirjasto koulussa –lehden osuus ei ollut niin kiinnostava aluksi, kurssitukset ok.

- Venäjänkieliset diat

- Venäjänkielinen osuus vähän epäselvä, lehden historiasta ei ollut hyötyä

- Pieni yhteenveto venäjänkielisestä esityksestä (muutama pp-dia) olisi voinut olla hyvä.

- Olga Gromovan esitys

 

Ruusuja

- Venäjän hankkeet olivat kiinnostavia

- Mustikkakukko ja kahvi olivat hyvää

- Tio Tretton tosi kiinnostava aihe

- Venäjän tulkille oma erikoisruusu

- Ruotsalaisilla hyvä esitys ja diat, ensimmäinen osa olisi tosin riittänyt.

- Mielenkiintoista kuulla, mitä muualla tapahtuu. Ja havaita, miten erilaisista kulttuurisista lähtökohdista Venäjällä tätä työtä tehdään.

- Oli oikein mukavat ja antoisat ulkoa tulleet esiintyjät.

- Aikataulutus hyvä, aikataulut piti. Mielenkiintoiset aiheet. Hyvä tarjoilu.

- Erinomainen tarjoilu. Mielenkiintoiset aiheet (Tio Tretton)

- Mielenkiintoiset esiintyjät. Antoisa päivä!

 

Jotain muuta

- Hyvät tarjoilut ja ruokatauko, hyvät tilat

- Molemmissa esityksissä olisi voinut olla kirjallisessa muodossa vielä pieni teksti Tarinatornado-vihkosen välissä ja linkit heidän kirjastoihinsa, www-sivuosoitteet.

 

Pe 8.3.2013 (Yht. 18 kpl)

 Risuja

-  Let there be MuPe esityksen rajoittunut sukupoolipuhuttelu – vain pojille; ylipäänsä omat mieltymykset liikaa esillä (vrt. opetuksellinen luokkatilanne) myyttien purkamisen sijasta niiden pönkittämistä

Toisaalta MuPen konsepti hyvä.

- Samaan aikaan ei saa puhua kun näyttää pätkiä netistä! Harmillisen kiireinen aikataulu, alakoululaisten lukukoukkujen kohdalla samoin yläkoululaisten kohdalla. Mikrofonia voisi peloistaan huolimatta käyttää.

- Kun puhutaan ja näytetään esimerkiksi YouTube-videota samaan aikaan, kummastakaan ei saa selvää.

­- Kestin esitys lässähti täysin linkkien puutteeseen ja sitten kun linkin toimivat, ei puhe kuulunut ollenkaan

- Markku Kestin ääni ei kuulunut, kun elokuva oli taustalla.

- Markun vinkeistä oli vaikea saada selkoa, kun hän jätti kirjojen nimet kertomatta.

- Markun Tarina ja tulkinnat ei oikein iskenyt muhun. Siinä ei oikein ollut juonta eikä sopinut päivän teemaan. Ajan olisi voinut antaa Anulle ja Reetalle.

- Ei kuulu jos puhuu ja näyttää pätkiä samanaikaisesti. Ajankäyttö (Vinkkaukset jäivät keskeneräisiksi, enemmän aikaa niille.)

- Olisi ollut parempi, jos olisi ollut aikaa jokaisen esityksen jälkeen mennä katsomaan esiteltyjä kirjoja.

 

Ruusuja

- Anu Lehtonen-Sonkki : Innostunut ja innostava vinkkaus

- Ahmimiskirjat esiteltiin tosi innostavasti.

- Rockin historia oli aivan ä-lyt-tö-män hyvä tietopaketti, sen muunneltavuudesta sai ideoita myös omaan työhön.

- Kivoja ideoita (esim. musiikista) Hyvä esiintyjät.

-Markku Kesti: omat mielipiteet esille huumorin kautta

- Reetta Saine: Vakuuttavaa, valtava osaaminen, hauska

- Anun ja Reetan esitykset olivat tosi hyvät. Hyvät katsaukset uusiin kirjoihin.

- Anun ja Reetan vinkkaukset olivat tosi inspiroivia ja sain niistä paljon irti. Eri puhujat rytmittivät päivää kivasti, ei tarvinnut katsoa kelloa kärsimättömästi.

- Markun ja Reetan vuoropuhelu mukavaa, vaihtuvat näkökulmat/mielipiteet

- Reetan ja Markun vuoropuhelu toimi kivasti, 2 näkökulmaa

- Vinkaukset oli erinomaisia, erityisesti Reetta & Markku piti mielenkiintoa yllä, kun esiintyjiä oli kaksi.

- Tampere-terveiset olivat mielenkiintoiset

- Innostavia kirjavinkkauksia, mahtavia ideoita viimeisessä esityksessä! Riemastuttavaa!

- Netta oli ihq. <3

- Agnetan esitys oli hyvä, mukavaa, että saadaan hänet syksyksi meille.

- Agneta oli myös ihana ja inspiroiva, vaikka toivonkin, että olisin ymmärtänyt enemmän.

- Oli hyvä, että oli esitys ruotsiksi. Kesti: Hauska esitys, tuli mieleen Markus Kajo.

- Koko päivän tunnelma mukava, intensiivinen, hauska.

- Hyvä kokonaisuus, aikataulu piti hyvin.

- Hieno päivä ja hienot esiintyjät.

- Kiinnostava päivä, sain paljon hyviä vinkkejä. Varsinkin Alkupaloja ahmateille – osiosta hyviä eväitä omaan työhöni. Kiinnostavat ja persoonalliset esiintyjät.

- Erittäin onnistuneita esityksiä.

- Tosi hyvä päivä ja ihanat, innostavat esiintyjät.

- Taas vuoden tähdellisin koulutus.

- Kahvitus oli mukava juttu ja esitykset olivat todella koukuttavia vinkkauksia.

- Kahvitus oli tosi kiva. Positiivinen ilmapiiri. Kiitettävästi hyviä esiintyjiä. Kiva kuunnella esitystä ruotsiksikin, kun sitä on normaalisti liian helppo välttää.

- Aikataulussa pysyttiin hyvin. Esitykset hyvin rakennettuja ja toteutettuja. Ammattitaitoiset luennoitsijat/esiintyjät. Kivoja aiheita.

 Jotain muuta

- Kiitos!

- Aikataulut piti loistavasti

- Kiitos! Sivistävä ja innostava päivä!

-Tosi huono idea laittaa suomenkieliseen päivään viimeiseksi ruotsinkielinen esitys ja olla kertomatta, että seon ruotsinkielinen. Ohjelman perusteella kuvittelin, että se olisi kaksikielinen. Kun karu totuus selvisi, en enää kehdannut lähteä pois.

- Seuraavaan kertaan vois olla tietokirjaesittelyä.

- Olisin toivonut myös vinkkaukseen PowerPoint-esitystä, jotta olisin kunnolla nähnyt kirjat niitä esiteltäessä.

- Uutena nuortenosaston hoitajana olisin toivonut vielä mallia kunnon vinkkauksesta, eli kuinka ammattilaiset sen tekevät hyvin.

- Herkulliset tarjoilut, kiitos. J

- Iso lämmin kiitos päivästä!

 

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Hanke muuttui pelkästä aineistopäivästä vieläkin enemmän kansainvälisen verkostoitumisen suuntaan. Alkuperäiseen ideaan kuului mm. tarkempi perehtyminen kuvakirjojen aiheisiin ja kuvitustyyleihin.  Se osio jäi pois ja sen sijaan järjestettiinkin kolme erityyppistä koulutuspäivää ja verkostoiduttiin Itämeren ympärillä. Lisäksi oli yksi yhdistetty tapahtuma/koulutus eli Yökirjasto.

Opintomatka Eesti Lastenkirjanduse Keskukseen vahvisti suhteita Viroon. http://www.elk.ee/. Tutustuimme keskuksen toimintaan ja kävimme vilkasta keskustelua Viron ja Suomen lastenkirjallisuudesta.

Edellisen elyprojektin aikana luodut suhteet Ruotsiin saivat jatkoa. Venäjälle luotiin uudet suhteet.

Kolme erisisältöistä koulutuspäivää kartuttivat osallistujien taitoja lisätä lasten ja nuorten lukuharrastusta. Käytännön vinkkejä saatiin paljon. Opiskelijat olivat kiitollisia saadessaan osallistua kahteen koulutuspäivään.  Koulujen ja päiväkotien henkilökuntien osallistuminen oli laimeaa.

Koulutuspäivät:

7-8.3.2013 Tarinatornado.

13.9.2013 10 askelta lukemisinspiraatioon, kouluttajana lukemiseninnoittaja, kertoja ja kirjastovirkailija Agneta Möller-Salmela Hangon kaupunginkirjastosta.

8.11.2013 Kun kirjat alkavat elää: lasten- ja nuortenkirjastotyön menetelmiä, kouluttajana Mikkelin ammattikorkeakoulun lehtori Laura Hokkanen.

Tarinatornado ja 10 askelta lukemisinspiraatioon olivat maakunnallisia koulutuspäiviä. Kun kirjat alkavat elää oli Vaski-tason koulutuspäivä, koska koulutus oli työpajatyyppinen ja osallistujamäärä oli rajoitettu 20 henkilöön.

Tarinatornadon ensimmäisenä päivänä saatin rautaisannos tietoa Ruotsin ja Venäjän tilanteesta.  "Kirjasto koulussa"-lehden päätoimittaja Olga Gromova ja varapäätoimittaja Ludmila Suhova kertoivat erilaisista projekteista, joita Venäjällä on toteutettu. Mynämäen kirjastojohtaja Viktoria Kulmala tulkkasi sujuvasti venäläisten vieraiden osuudet. Saatiin paljon hyviä  ja helppoja ideoita, joista suurimman osan voi toteuttaa lähes ilmaiseksi.

Tukholman TioTretton-kirjaston Amanda Stenberg ja Lena Thunberg kertoivat 10-13 -vuotiaille suunnatusta kirjastostaan. TioTretton-tyyppinen kirjasto pitäisi olla joka kunnassa, niin hienosti se palvelee varhaisnuoria. Osaa TioTrettonin toiminnoista voi sinällään heti soveltaa omassa kirjastossaankin. Ruotsinkielistä koulutusta on toivottu ja se toteutui nyt tukholmalaisesiintyjien myötä.

Tarintaornadon toisena päivänä tutustuttiin MuPe-vinkkaukseen, josta kertoivat Markkun Kesti (Hollola) ja Matti Karjalainen (Tampere). Reetta Saine (Pirkkala) esitteli nuorten kirjallisuutta, Anu Lehtonen-Sonkki (Kaarina) ahmimis-ikäisten kirjallisuutta. Hangon Agneta Möller-Salmela piti erityisen kiinnostavan esityksen lukemaan innostamisesta. Hänen esityksestään pidettiin niin paljon että yleisön toiveesta luvattiin järjestää vielä lisäkoulutuspäivä, jossa ainoana aiheena on  lukemisinspiraation herättäminen.

10 askelta lukemisinspiraatioon 13.9.13.  Agneta Möller-Salmela.

Miten lukijoita tehdään?  Agneta esitteli Hangon malliaan, joka on kattavaa yhteistyötä koulujen kanssa. Kielenkehityksen ja lukemisen tärkeyttä käsiteltiin.  Saatiin paljon erilaisia käytännön vinkkejä lukemisinnostuksen herättämiseen. Tämä koulutus antoi konkreettisesti uutta voimaa arjen töihin. Tärkeä muistutus: tarinankerrontaa ei tule unohtaa kaiken tekniikan keskellä. 

8.11.13 Kun kirjat alkavat elää. Laura Hokkanen.

Nuorten lukemaan innostaminen on suuri haaste kirjastoille, Laura kertoi kirjastopedagogiikan mahdollisuuksista nuorten kirjastotyössä. Mm. Ipadien Imovie-ohjelman avulla opittiin tekenään kirjatrailereita. Korostettiin suomalaisen kulttuuriperinnön esilletuomisen tärkeyttä, mutta luovasti toteutettuna, esimerkkinä kekri-juhlien valmistelu. Lauran oppeja on helppo soveltaa käytäntöön. 

Yökirjasto 1.-2.11.13 

Maskun kirjasto järjesti kirjastolaisille  Yökirjasto-tapahtuman, jossa saatiin konkreettista oppia miten yökirjasto toimii. Maskussa on 10 vuoden ajan pidetty yökirjastoja. Moni muu kirjasto on ollut innostunut asiasta, mutta tietotaito on puuttunut. Nyt kirjastolaiset olivat "oppilaina" ja saivat kokea toiminnallisen ja inspiroivan yön kirjastossa. Ohjelmasssa oli mm. kirjastosuunnistusta, tietokilpailuja ja haikurunojen kirjoittamista. Tapahtuma kesti perjantai-illasta lauantai-aamupäivään. Ohjaajina toimivat Mervi Nikula ja Armi Jaakkola Maskusta ja Paula Kaunonen Nousiaisista. 

 

 

 

 

Jatkotoimenpiteet: 

Monessa kirjastossa on heti otettu koulutuspäivien uudet opit heti käyttöön hyvin tuloksin. Arjen työtä katsotaan nyt aivan uusin silmin.  Harvoin saa koulutuksista näin konkreettisia apuneuvoja kuin näistä kolmesta koulutuspäivästä.

Aineistopäivätyyppisenä Tarinatorndoa jatketaan vuosittain omin voimin. Vuoden 2014 Tarinatornado pidetään 28.3.2014.

Venäjän "Kirjasto koulussa"-lehteen tehtiin artikkeleita Vaski-kirjastojen eri projekteista ja käytännöistä. 

Yhteistyö jatkuu Ruotsin, Venäjän ja Viron kirjastojen kanssa, osaamista ja ideoita jaetaan.

Uusi ely-projekti on vireillä Venäjän Vladimirin kaupunginkirjaston kanssa.

Aloituspäivämäärä : 
02/05/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€15 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€7 500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€22 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€14 802
Oma rahoitus yhteensä: 
€3 100
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
3kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
248henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
1kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
13henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€10 000
 
okm
avi