Tarinoita taaperoille ja tenaville
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Kirjasto
Mänttä-Vilppulan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Seppälän puistotie 16
35800
Kirjaston puhelin : 
03-4888560
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto.mantta@manttavilppula.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Mavi
Y-tunnus : 
0157867-2
Yhteyshenkilön nimi : 
Riitta Taskinen
Puhelin : 
050-4391127
Sähköposti : 
riitta.taskinen@manttavilppula.fi
Kuvaus : 

Mänttä-Vilppulan kaupunginkirjasto haluaa tällä hankkeella tavoittaa erityisesti alle kouluikäisiä, heidän vanhempiaan, päiväkotiryhmiä ja esikoululaisia. Tämä ikäryhmä ei aiemmin ole ollut hankkeiden painopisteenä. Elämyksellisten tapahtumien avulla kirjasto haluaa innostaa lapsia lorujen, satujen, tarinoiden ja sävelten maailmaan, jotta innostus sanataiteeseen ja kulttuuriin syntyisi jo pienenä. Kirjaston tavoitteena on samalla tuoda kirjastoja tunnetuiksi lapsiperheille ja antaa virikkeitä vanhemmille.

Hankesuunnitelmaan kuuluu palkata lastenkirjallisuuden ja -kulttuurin ammattilaisia toteuttamaan monipuolisia tilaisuuksia, kuten työpajoja ja vierailuita. Tavoitteena on järjestää tapahtumia Mäntän ja Vilppulan kirjastoissa. Hankkeen omarahoitusosuus koostuu kirjastohenkilöstön palkoista sekä materiaalikuluista.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Hankerahalla järjestettiin konsertteja, nukketeatteriesityksiä, runopajoja ja satutuokio. Tilaisuuksia oli Mäntän ja Vilppulan kirjastoissa sekä Mäntän esikoulussa. Osa tilaisuuksista oli kaikille avoimia, osaan oli kutsuttu esikouluryhmiä.

Kaikille avoimista tilaisuuksista tiedotimme paikallislehdessä, kirjaston facebook- ja kotisivuilla sekä kauppojen ilmoitustauluilla. Osasta tapahtumia oli myös juttu paikallislehdessä.

Hankkeen tavoitteet toteutuivat hyvin. Väkeä oli paljon ja konserteissa jopa niin runsaasti, ettei juuri enempää olisi mahtunut.Tilaisuuksissa oli iloinen ja innostunut tunnelma, joten tavoitteemme hyvien kulttuurielämysten toteutumisesta onnistuivat. Kirjasto sai positiivista näkyvyyttä ja tavoitimme myös perheitä, jotka eivät muuten käy kirjastossa. Uutta tarjottavaa olivat sanataideyhdistyksen runopajat. Edellisestä nukketeatteriesityksestäkin oli kulunut aikaa.

Kirjasto sai hyvää palautetta, jossa toivottiin lisää vastaavia lapsille suunnattuja tilaisuuksia.

Hankkeen omarahoitusosuus koostuu henkilökunnan palkoista.

Jatkotoimenpiteet: 

Alle kouluikäisten kulttuuritapahtumilla on selvästi kysyntää, joten kirjasto aikoo jatkossa järjestää perinteisten satutuntien, askartelupajojen, kilpailujen ym. lisäksi vuosittain ainakin konsertteja ja varojen mukaan muita isompia tapahtumia.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2014
Lopetuspäivämäärä : 
19/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€5 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€6 000
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
9kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
350henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014

 
okm
avi