Tehdään yhdessä - tilaa ja välineet luovuudelle
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kauhavan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Kauppatie 88
62200
Ansvarsperson : 
Taneli Tolppanen
Telefonnummer : 
050 371 4690
E-post : 
taneli.tolppanen@kauhava.fi
Projektets målsättning: 

Kauhavan kirjastoihin tuodaan Makerspace-konseptilla kaikille avointa yhteisöllistä harraste- ja työtilaa. Luovaa yhdessätekemistä innoittavat laitehankinnat, jotka tuovat kaupunkilaisille uusia mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Teemana elinikäinen oppiminen.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Makerspace-työpajojen osallistujamäärä. Hankittujen laitteiden käyttömäärä. Yhteistyön onnistuminen muiden toimijoiden kanssa.

Projektbeskrivning : 

Makerspace-konseptilla toteutettava liikkuva harraste- ja työtila tarjoaa kaikille kauhavalaisille taustasta riippumatta uudenlaisia kokemuksia ja tilan luovuudelle ja yhteistyölle. Välinehankinnat muodostavat tilan pohjan; kirjastolle hankitaan modernia luovaan työhön innostavaa teknologiaa, kuten 3d-tulostin, pinssikone, ompelukone ja lämpöprässi. Kauhavalla on neljä kirjastoa, ja projektin alkuvaiheessa Makerspace-tilaa ja työpajoja voidaan liikutella kirjastojen välillä. Makerspace rakentuu kirjastojen tilojen mukaan, miten välineitä ja työtilaa pystytään muovaamaan ja saamaan käyttöön. Liikkuvat Makerspace-työpajat luovat toiminnalle perustaa, hankkeen myötä selviää miten toimintaa pystytään toteuttamaan ja saamaan pysyvämmäksi.

Makerspace-toimintaa aloittamaan ja suunnittelemaan tarvitaan projektityöntekijä. Projektityöntekijä täsmentää hankkeen suunnitelmaa ja laitehankintoja, käynnistää projektin ja yhteistyön muiden toimijoiden kanssa, toteuttaa alustavat Makerspace-tilat ja työpajat, sekä suunnittelee jatkotoimenpiteitä yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa. Palvelu pyrkii saattamaan yhteen kaupunkilaisia, yhteisöjä ja yrityksiä ja auttaa löytämään yhteisiä harrastamisen ja tekemisen muotoja. Aiemmassa kirjaston mediakasvatushankkeessa kirjastolle on hankittu virtuaalitodellisuuslasit ja niiden vaatima tehokas tietokone, sekä tablettitietokoneita. Makerspace on luonteva jatko mediakasvatushankkeelle ja aiempi laitteisto toimii hyvin yhdessä uuden välineistön kanssa. Yhteisöllisyys ja digitalisaation edistäminen ovat molempien hankkeiden ytimessä.

Projektet börjar : 
01/08/2018
Projektet avslutas : 
31/12/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€21 500
Egen finansiering: 
€5 200
Budget sammanlagt: 
€26 700
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€17 000