Tietoa ja tabletteja maasedulle
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Luhangan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Mämminiementie 3
19950
Kirjaston puhelin : 
0403479236
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@luhanka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Luhnu
Y-tunnus : 
0176592-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Satu Suoranta
Puhelin : 
0400521210
Sähköposti : 
satu.suoranta@luhanka.fi
Kuvaus : 

Luhangan kunnankirjasto hakee Pohjanmaan ELY-keskukselta avustusta sähköisten lukulaitteiden, tablettien  ja e-kirjojen hankintaan. E-kirjat ovat täällä maaseudulla uusi asia ja Luhangan kunnankirjasto tarjoaisi mielellään lukulaitteita medialukutaitoisten asiakkaidensa käyttöön. Keski-kirjastojen valikoimissa on tällä hetkellä 10 e-kirjaa, joita Luhangan kunnankirjaston asiakkaat voivat ladata tietokoneilleen,  e-kirjojen lukulaitteilleen ja tableteilleen. Kirjastosta tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet vielä valitettavasti puuttuvat. Kysyntää kaikille uusille laitteille ja palveluille löytyisi kyllä. Ajan tuomiin haasteisiin pyritään vastaamaan täällä pienessä keskisuomaisessa kirjastossa. Kirjasto pyrkisi tarjoaamaan nykyaikaisille asiakkailleen mahdollisuuden lukea e-kirjoja sekä tableteilta että e-kirjojen lukulaitteilla. Lisäksi kirjasto haluaisi laajentaa e-kirjojen valintamahdollisuuksia. Monet opiskelijat lukisivat mielellään e-kirjoja:  Mielestäni esimerkiksi terveysalan ja oikeustieteen opiskelijat hyötyisivät täällä maaseudulla e-kirjojen valintamahdollisuudesta. Tietokirjojen e-kirjat tarjontamahdollisuudet kun puuttuvat vielä täältä Luhangasta.  Luhangan kunnankirjasto anoo Pohjanmaan ELY-keskukselta  4 000 €:n avustusta, joka käytettäisiin 2 tabletin ja 2 lukulaitteen hankintaan. Mielestäni kummassakin kirjastossa (pääkirjastossa ja Tammijärven kirjastossa) oli hyvä olla 1 tabletti ja 1 lukulaite aluksi, myöhemmin voisi hankkia lisää kumpiakin laitteita. 

Aiemmat hankkeet: 

Luhangan kunnankirjasto on saanut valtionavustusta uuden kirjastojärjestelmän hankintaan v. 2011-2013  3 500 €.  1.10.2013 Keski-kirjastot, kepri-kirjastot, Laukaa ja Hankasalmen kunnankirjastot yhdistyivät ja ottivat käyttöönsä Auroran. Verkkokirjasto Arena aloitti toimintansa viikon päästä Keski-kirjastoissa.

Lisäksi Luhangan kunnankirjasto yhdessä Uuraisten kunnankirjaston kanssa  on saanut avustusta lastenkirjastotyöhön vuosille 2013-2014.

 

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastoon hankittiin kaksi kannettavaa ja yksi e-kirjojen lukulaite.

Lisätietoa: 

Kirjastoon hankittiin kaksi kannettavaa ja yki e-kirjojen lukulaite

Aloituspäivämäärä : 
29/10/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€5 000
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€2 285
Oma rahoitus yhteensä: 
€485
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 400

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014, ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014