Tulevaesuus om meijän - Kuusamon nuorten kirjasto
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kuusamon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Keskuskuja 4, PL9
93601
Ansvarsperson : 
Ritva Niemeläinen
Telefonnummer : 
040 5162276
E-post : 
ritva.niemelainen@kuusamo.fi
Projektets målsättning: 

Kuusamossa aktivoidaan nuoria kirjaston käyttöön ja lukemisharrastuksen pariin. Kohderyhmänä ovat pääosin yläkoululaiset ja lukiolaiset, joille järjestetään pitkin vuotta eri teemoilla erityyppisiä tapahtumia, tempauksia ja työpajoja kirjastolla ja kirjastoautossa. 

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Vaikuttavuutta seurataan tapahtumien ja osallistujien määrillä sekä nuorille suunnatuin palautekyselyin. Myös lainauslukuja seurataan. Kunkin tapahtuman mahdollisesta jatkosta päätetään palautteen perusteella.

Projektbeskrivning : 

Kuusamo täyttää ensi vuonna 150 vuotta ja sen tiimoilta kirjastossa suunnitellaan lahjaa tuleville Kuusamon rakentajille ja asukkaille. Kuusamossa on hyvin huomioitu eri liikuntalajien harrastajat ja kaupungilla on aktiivinen nuorisotalo Winssi, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto, mutta ne eivät joko tavoita tai innosta kaikkia nuoria.

Kirjaston perinteiset palvelut nuorille palvelevat hyvin kirjallisuuden ja musiikin harrastajia; muille kirjaston käyttö jää usein pakollisten lukudiplomikirjojen ja esitelmien lähdeaineiston hankintaan. Viimeisin uudistus nuorten suuntaan oli oman oleskelu- ja lukutilan Olkkarin perustaminen muutama vuosi sitten. Kirjastossa ei ole esim. konsolipelejä käytettävissä eikä lainattavissa. Kirjaston tiloissa ei aikoihin ole järjestetty nuorille suunnattuja tapahtumia.

Kirjastossa järjestetään hankkeen aikana useita tapahtumia, tempauksia ja työpajoja eri teemojen, harrastuneisuuden ja mielenkiinnon kohteiden ympärille. Suunnitteilla on mm. ottaa konsolipelit käyttöön ja lainaukseen ja järjestää peli-iltoja, joihin tulee ohjaajia muualta. Perinteisten kirjailijavierailujen ohella järjestetään tapahtumia ja työpajoja eri teemoilla, mm. musiikin genret, sanataide, elokuvat, sarjakuvat, sosiaalinen media, graffitit, elektroniikka ja tietokoneet, sen mukaan kuin paikkakunnalla on osaajia tai saadaan vierailevia tähtiä. Toimintaa järjestetään myös kirjastoautossa sivukyllillä ja muissa tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan. Yhteistyötä pyritään tekemään nuorisotoimen, koulujen ja yhdistysten kanssa.

Samarbetspartner/s: 
Koulut, nuorisotoimi ja yhdistykset.
Projektet börjar : 
01/03/2018
Projektet avslutas : 
31/12/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€5 470
Egen finansiering: 
€1 760
Budget sammanlagt: 
€7 230
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€5 000