Uusi verkkokirjasto tehokäyttöön
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kemijärven kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Hietaniemenkatu 5
98100
Kirjaston puhelin : 
040 746 0265
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kemijarvi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kemija
Y-tunnus : 
0191717-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Inkeri Kulpakko
Puhelin : 
040 838 7072
Sähköposti : 
inkeri.kulpakko@kemijarvi.fi
Kuvaus : 

Tämän hankkeen tavoitteena on tutustuttaa asiakkaat uuteen verkkokirjastoon ja antaa asiakkaille eväät luoda itse sisältöjä verkkokirjaston sivustolle.

Verkkokirjaston vaihto on iso muutos niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin. Muutos vaatii aina valmistelua ja totuttelua. Hankkeen turvin uusi verkkokirjasto esitellään asiakkaille tehostetusti ensimmäisen käyttöönottovuoden aikana. Yhdessä asiakasryhmien kanssa perehdytään uuden verkkokirjaston ominaisuuksiin ja luodaan sisältöjä verkkokirjaston sivustolle. Asikkaita rohkaistana käyttämään verkkokirjaston mahdollisuuksia luovasti ja näin samalla tarjoamaan vinkkejä muille asiakkaille.

Eri aisakasryhmille suunnitellaan sopivat opastukset ja tarpeen vaatiessa opastuksia viedään kirjastorakennuksen ulkopuolelle, kouluihin, järjestöjen tilaisuuksiin ja muihin yhteisöihin.

Henkilökunnalle tarjotaan myös opastusta tehostetusti hankkeen aikana. Kemijärven kirjaston tiloissa järjestetään koulutustilaisuuksia, joihin kutsutaan lähialueen kirjastojen, Sallan kunnankirjaston ja Sompion kirjaston, henkilökuntaa. Osa näistä kokoontumisista on opintopiirityyppisiä oppimistilanteita, joissa korostuu vastavuoroinen jakaminen. Tavoitteena on luoda vertaistukiverkosto henkilökunnalle. Hankkeen aikana kutsutaan myös ulkopuolisia luennoitsijoita kertomaan verkkokirjaston käytöstä henkilökunnalle.

Hankkeen aikana uudesta verkkokirjastosta tiedotetaan tehostetusti paikallismediassa. 

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Sallan kunnankirjasto, Jäämerentie 1, 99601 Sodankylä

Sompion kirjasto, Postipolku 5, 98900

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 800
Oma rahoitus yhteensä: 
€700
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 500
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

Kirjastojärjestelmien asiakaskäyttöliittymien kehittämistä avustetaan siltä osin kuin ne edistävät Finnan käyttöönottoa. Tässä hankkeessa ei ole kyse Finnan käyttöönotosta, vaan kaupallisen järjestelmän ottamisesta käyttöön. Ks. perustelumuistio osoitteessa http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014.