Uusi verkkokirjasto tehokäyttöön
År 2014 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Kemijärven kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Hietaniemenkatu 5
98100
Bibliotekets telefonnummer : 
040 746 0265
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kemijarvi.fi
ISIL-kod : 
FI-Kemija
FO-nummer : 
0191717-9
Ansvarsperson : 
Inkeri Kulpakko
Telefonnummer : 
040 838 7072
E-post : 
inkeri.kulpakko@kemijarvi.fi
Projektbeskrivning : 

Tämän hankkeen tavoitteena on tutustuttaa asiakkaat uuteen verkkokirjastoon ja antaa asiakkaille eväät luoda itse sisältöjä verkkokirjaston sivustolle.

Verkkokirjaston vaihto on iso muutos niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin. Muutos vaatii aina valmistelua ja totuttelua. Hankkeen turvin uusi verkkokirjasto esitellään asiakkaille tehostetusti ensimmäisen käyttöönottovuoden aikana. Yhdessä asiakasryhmien kanssa perehdytään uuden verkkokirjaston ominaisuuksiin ja luodaan sisältöjä verkkokirjaston sivustolle. Asikkaita rohkaistana käyttämään verkkokirjaston mahdollisuuksia luovasti ja näin samalla tarjoamaan vinkkejä muille asiakkaille.

Eri aisakasryhmille suunnitellaan sopivat opastukset ja tarpeen vaatiessa opastuksia viedään kirjastorakennuksen ulkopuolelle, kouluihin, järjestöjen tilaisuuksiin ja muihin yhteisöihin.

Henkilökunnalle tarjotaan myös opastusta tehostetusti hankkeen aikana. Kemijärven kirjaston tiloissa järjestetään koulutustilaisuuksia, joihin kutsutaan lähialueen kirjastojen, Sallan kunnankirjaston ja Sompion kirjaston, henkilökuntaa. Osa näistä kokoontumisista on opintopiirityyppisiä oppimistilanteita, joissa korostuu vastavuoroinen jakaminen. Tavoitteena on luoda vertaistukiverkosto henkilökunnalle. Hankkeen aikana kutsutaan myös ulkopuolisia luennoitsijoita kertomaan verkkokirjaston käytöstä henkilökunnalle.

Hankkeen aikana uudesta verkkokirjastosta tiedotetaan tehostetusti paikallismediassa. 

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Sallan kunnankirjasto, Jäämerentie 1, 99601 Sodankylä

Sompion kirjasto, Postipolku 5, 98900

Projektet börjar : 
01/01/2014
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€1 800
Egen finansiering: 
€700
Budget sammanlagt: 
€2 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Kirjastojärjestelmien asiakaskäyttöliittymien kehittämistä avustetaan siltä osin kuin ne edistävät Finnan käyttöönottoa. Tässä hankkeessa ei ole kyse Finnan käyttöönotosta, vaan kaupallisen järjestelmän ottamisesta käyttöön. Ks. perustelumuistio osoitteessa http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014.