Uusia laitteita kirjastoon
Vuoden 2015 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Hyrynsalmen kunta / kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Nivantie 2
89400
Kirjaston puhelin : 
044-7104 621
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@hyrynsalmi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hyrna
Y-tunnus : 
0185075-2
Yhteyshenkilön nimi : 
Maija Niskanen
Puhelin : 
044-7104 501
Sähköposti : 
maija.niskanen@hyrysalmi.fi
Hankkeen tavoite: 

Kirjastonkäytön opetuksessa on mahdollista hyödyntää nykytekniikkaa. Erilaisten yleisötilaisuuksien järjestäminen lisää kirjaston käyttöä.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Koulutustilaisuudet ja tapahtumat ja niihin osallistujat.

Kuvaus : 

Hyrynsalmen kirjasto on valmistunut vuonna 1985. Lokakuussa 2014 musiikkitila saneerattiin ja musiikinkuuntelulaitteet poistettiin ja tilaan hankittiin uusia tuoleja ja pöytiä ajatuksella "kuntalaisten olohuone". Samalla hankittiin sähköinen asiakastiski helpottamaan jokapäiväistä rutiinia. Kirjastossa ei ole nykyajan esitystekniikkaa vaativia laitteita. Yleisötilaisuuksia varten ja kirjastonkäytön opetukseen hankitaan dataprojektori, valkokangas, kannettava tietokone sekä 2 kpl tablettitietokoneita. Laitehankinta mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen paremmin ja kirjastonkäytön opetus helpottuu kun käytössä on useampi internet yhteyksillä varustettu kone. Kirjastossa on kattava valikoima Hyrynsalmella kuvattuja lyhytelokuvia, jotka ovat dvd-tallenteina. Haluamme tehdä kotiseutua tunnetuksi ja tarjoamme syksyllä 2015 ja keväällä 2016 asiakkaille elokuvatuokioita. Mikäli elokuvatuokiot kiinnostavat asiakkaita, jatkamme niiden esittämistä hankkeen jälkeenkin. Tätä varten hankitaan taulutelevisio ja dvd soitin. Musiikin ja äänikirjojen kuuntelua varten hankitaan cd-soitin ja kuulokkeet. Ostopalveluna ostetaan laitteiden opastusta henkilökunnalle ja asiakkaille. Tiedotus- ja ilmoituskuluja katetaan mahdollisella rahoituksella. Hankittavat laitteet: - dataprojektori n. 1000 € -valkokangas n. 250 € -kannettava tietokone n. 800 € -tabletit 2 kpl n. 1000 € -taulutelevisio + seinäteline 800 € -dvd soitin n. 100 € -cd-soitin + kuulokkeet n. 200 € yhteensä 4050 €

Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi: 

Hankimme taulutelevision, dvd-soittimen, 2 kpl tablettitietokoneita, kannettavan tietokoneen, valkokankaan, dokumenttikameran sekä cd-soittimen. Keväällä 2015 näytimme 4 kertaa kotiseutuaiheisia elokuvia sekä paikallisen harrastajateatterin esittämiä kesäteatterinäytelmiä. Kirjastonkäytön opetuksessa hyödynnettiin tablettitietokoneita. Jotkut lapsiryhmät ovat katsoneet dvd-elokuvia kirjastossa.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastossa on nyt nykyaikaiset laitteet ja voimme tarjota niitä yleisötilaisuuksissa käytettäväksi. Laitehankinta mahdollistaa monipuolisempien tapahtumien järjestämisen. Tablettien käyttö kiinnostaa koululaisryhmiä kirjastonkäytönopetuksessa.

Jatkotoimenpiteet: 

Tabletteja käytetään kirjastonkäytön opetuksessa ja esim. QR-koodien lukemisessa.Lisäksi tabletteja voidaan tarjota e-press lehtien ja e-kirjojenlukemiseen. Kirjastossa on mahdollista katsoa elokuvia ja yleisötilaisuuksiin on nykytekniikkaa vaativat laitteet.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 800
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€5 336
Oma rahoitus yhteensä: 
€837
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
5kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
56henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
4kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
89henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 500