Uutispuurosta puffiin - kirjoitetaan uutisia ja juttuja
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
oma
Raision kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Eeronkuja 2
21200
Kirjaston puhelin : 
+358447971827
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@raisio.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Raiki
Y-tunnus : 
0204428-5
Yhteyshenkilön nimi : 
Paula Knif
Puhelin : 
+358447971418
Sähköposti : 
paula.knif@raisio.fi
Kuvaus : 

Tavoite

Hankkeen tavoite on tutustuttaa aikuisopiskelijoita median toimintaan ja kertoa mediakritiikin tärkeydestä. Samalla hanke tukee aikuisopiskelijoiden kykyä tulla toimeen suomen kielellä eri yhteyksissä niin puheen tasolla kuin kirjallisestikin. Yhtenä tavoitteena on aktivoida kielen opiskelijoita ilmaisemaan mielipiteitään ja rohkaista osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Toteutus

Ryhmä aikuisopiskelijoita tutustuu sanomalehden tekoon ammattilaisten avulla. Työ toteutetaan työpajoissa ammattitoimittajien opastuksella. Omien juttujen tekoa varten järjestetään puhujavierailuja, joissa kuvataan ja haastatellaan vieraita lehtijuttuja varten. Lehti toimitetaan, taitetaan ja julkaistaan verkossa käyttämällä avoimen lähdekoodin taitto-ohjelmaa. Paperinen versio julkaistaan luettavaksi ja jaettavaksi kouluun ja kirjastoon.

Rahoitusta haetaan sanomalehden tekemisestä koituviin kustannuksiin: kutsuvieraiden palkkioihin ja ammattitoimittajien/ammattiohjaajien palkkaamiseen sekä vierailuun lehtitalossa Turussa.

Aikataulu ja yhteistyökumppanit

Lehtijutut kirjoitetaan parin päivän mittaisissa työpajoissa, jotka ajoitetaan valtakunnalliseen sanomalehtiviikkoon helmikuussa 2014. Hanke hyödyntää sanomalehtiviikkoa kutsumalla paikallistoimittajia seuraamaan sanomalehden tekoa.

Valmis lehti julkaistaan keväällä 2014.

Yhteistyökumppaneina ovat suomen kielen opettajat/Aikuiskoulutuskeskus Timali

Muina yhteistyötahoina Kirjan talo ja ammattikirjoittajat sekä eri alueisiin erikoistuneet freelance-toimittajat: urheilu-, kulttuuri-, uutistoimittajat; lisäksi valokuvaaja.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Aikuiskoulutuskeskus Timali/suomenkielen opetus

 

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€7 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 400
Budjetti euroissa yhteensä: 
€8 400
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 18.3.2013 käsitellyt hakemuksen ja päättänyt olla myöntämättä valtionavustusta ko. hankkeeseen.