Vaihtoehtoja asiointiin
År 2015 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Parkanon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Parkanontie 57
39700
Bibliotekets telefonnummer : 
0447865560
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@parkano.fi
ISIL-kod : 
FI-Parka
FO-nummer : 
0136311-0
Ansvarsperson : 
Paula Latvajärvi
Telefonnummer : 
0447865561
E-post : 
paula.latvajarvi@parkano.fi
Projektets målsättning: 

Kirjastossa asioinnin helpottaminen lainaus/palautusautomaatin avulla ja tablettitietokoneiden hankkiminen kirjastoon. Lainausautomaatti vapauttaa kirjastoammattilaisten työaikaa asiakkaiden parempaan palveluun.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Lainausten/palautusten automaattikäytön mittaaminen, automaattilainojen vähittäinen kasvu. Tablettien käytön opastus asiakkaille ja esim. e-kirjojen lainauksenopastustapahtumat

Projektbeskrivning : 

Hankkeen tarkoitus on ostaa Parkanon kirjastoon lainaus/palautusautomaatti lisälaitteineen, joka toisi uuden itsepalveluvaihtoehdon sitä haluaville. Kirjastoammattilaisten työaikaa saataisiin näin pois rutiineista kohti runsaampaa sisältöjen avaamista ja palvelujen markkinointia. Henkilökohtainen palvelu paranisi kun siihen olisi enemmän aikaa. Uusi tapa lainata houkuttelisi varsinkin nuoria lainaajia.

Hankkeen toinen osa koskee tablettihankintoja kirjastoon: hankitaan kolme tablettitietokonetta joiden käytön opettelun jälkeen henkilökunta voi opastaa asiakkaita käyttämään näiden omia laitteita. Varsinkin ikäihmisten keskuudessa tällaisesta "kansanomaisesta" opetuksesta on selvästi puutetta. Tablettitietokoneilla voidaan myös täydentää "läppäriluokan" varustusta koululais- ja muiden ryhmien opetustilanteissa. Lainattavien E-kirjojen käyttöopastusta ja muuta verkonkäyttöpastusta voidaan tableteilla antaa myös kirjaston seinien ulkopuolella.

Beskrivning av verksamheten och projektutvärdering: 

Hankkeen tarkoitus on ostaa Parkanon kirjastoon lainaus/palautusautomaatti lisälaitteineen, joka toisi uuden itsepalveluvaihtoehdon sitä haluaville. Kirjastoammattilaisten työaikaa saataisiin näin pois rutiineista kohti runsaampaa sisältöjen avaamista ja palvelujen markkinointia. Henkilökohtainen palvelu paranisi kun siihen olisi enemmän aikaa. Uusi tapa lainata houkuttelisi varsinkin nuoria lainaajia. Hankkeen toinen osa koskee tablettihankintoja kirjastoon: hankitaan kolme tablettitietokonetta joiden käytön opettelun jälkeen henkilökunta voi opastaa asiakkaita käyttämään näiden omia laitteita. Varsinkin ikäihmisten keskuudessa tällaisesta "kansanomaisesta" opetuksesta on selvästi puutetta. Tablettitietokoneilla voidaan myös täydentää "läppäriluokan" varustusta koululais- ja muiden ryhmien opetustilanteissa. Lainattavien E-kirjojen käyttöopastusta ja muuta verkonkäyttöpastusta voidaan tableteilla antaa myös kirjaston seinien ulkopuolella.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjastoon hankittiin lainaus/palautusautomaatti ja kaksi tablettitietokonetta. Automaatti herätti kiinnostusta, toiset ihastuivat, toiset vihastuivat. Vähitellen tullut osaksi arkea. Vähentää jononmuodostusta lainaustiskillä varsinkin ruuhka-aikoina.
Tabletteja käytetty kirjastonkäytönopastuksessa ja seniori-opastuksissa. Osallistujamäärä pieni johtuen luultavimmin kirjaston sijainnista väistötiloissa.

Projektet börjar : 
01/09/2015
Projektet avslutas : 
31/12/2016
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€12 000
Egen finansiering: 
€1 000
Budget sammanlagt: 
€13 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€7 670
Egen finansiering: 
€519
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
3kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
10henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€7 000