Varasto monitoimitilaksi
År 2017 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kolarin kunnankirjasto
Bibliotekets adress : 
Isopalontie 2
95900
Bibliotekets telefonnummer : 
0404895015
Bibliotekets e-postadress : 
kolari.kirjasto@kolari.fi
ISIL-kod : 
FI-Kolku
FO-nummer : 
0191528-8
Ansvarsperson : 
Sirpa Tolonen
Telefonnummer : 
0404895015
E-post : 
sirpa.tolonen@kolari.fi
Projektets målsättning: 

Tavoitteena on muuttaa epäkäytännöllinen ja nykytilanteeseen tarpeeton varastotila hyötykäyttöön.

 

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Käyttöä tilastoidaan käyttökertojen sekä käyttäjien lukumäärän avulla. Seurataan tuoko lisäpalvelu kirjastoon myös ei-kirjastonkäyttäjiä.

Projektbeskrivning : 

Varastotila on noin 50 neliötä ja siellä on noin 8 000 nidettä sisältäen myös lehdet,  jouluaineiston sekä rekisteröimättömät lp-levyt. Lisäksi varastossa säilytetään hyllyjä, pöytiä jne.  Emme tarvitse enää näin laajaa kokoelmavarastoa, koska lähitulevaisuudessa asiakkaat voivat varata ja tilata aineistoa maksutta kaikista Lapin kirjastoista. Tämänlaajuinen varastokokoelma ei vastaa tarkoitusta.

Lapin AVIn  myöntämässa edellisessä Kohti omatoimikirjastoa -hankkeessa yhtenä hakuperusteena oli, että  yhdistykset tai muut ryhmät voivat kokoontua kirjastotiloissa aukioloaikojen ulkopuolella. Kolarin kirjastotila on avonainen, osastot on eroteltu pelkillä hyllyillä. Erilliset, rauhalliset tilat puuttuvat kokonaan mikä hankaloittaa esim. kokousten pitoa sekä  koululaisten ja opiskelijoiden tiedonhaunopetusta. Varastosta saataisiin nämä tarpeelliset kokoontumis- ja opiskelutilat, joita voi hyödyntää päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.

Varastosta saataisiin aineistoa vähentämällä ja muilla muutostöillä kolme erillistä tilaa, kokoontumis-opiskelutila, omat tilat digitointi- ja Virtu-pisteelle sekä  varastoitavalle aineistolle. Tilan uudelleen järjestely lisäisi palvelutarjontaa  nykyisille asiakkaille  sekä myös ns. ei-kirjastonkäyttäjille. Tilaan tulee oma sisääntäynti kulunvalvontalaitteineen. Asiakkaat voivat varata tilan käyttöönsä vaikka viikonlopuksi ja omatoimisesti käyttää sitä. 

Kokoontumis-opiskelutilaan suunnitellaan työpisteet kahdelle, myös etäopiskeluun tarvittavat nykyaikaiset laitteet hankitaan. Tilassa olisi mahdollista pitää pienryhmälle, noin 10 henkilölle tiedonhaunopetusta ym. koulutustilaisuuksia, kirjallisuuspiirien kokoontumisia sekä muita pieniä tilaisuuksia. 

Avustusta haemme tilan suunnitteluun, projektityöntekijän palkkaukseen sekä tilan varustamiseen ajanmukaisin laittein. Laitteita voidaan hyödyntää myös kirjastonkäytönopetuksessa sekä mediakasvatuksessa.

Omakustannusosuus muodostuu kirjaston hallinnointikustannuksista sekä kirjaston henkilökunnan työpanoksesta että muista muutostöistä koituvista kustannuksista. Tarvittavat kalusteet hankitaan omalla kustannuksella.

Kustannukset:
- suunnittelijan palkkaus 2000 €
- projektityöntekijän palkkaus 4kk, 3500 €/kk = 14 000 €
- kokoontumis-opiskelutilan tietokoneet á 1000 €, 2 kpl =  2000 €, tulostin = 300 €, led-tv 65'' = 1000 €, videotykki 950 €, kameravalvonta 300 €/ovi, 2 kpl = 600 €.

Yhteensä 20 850 €

 

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Kunnan tekninen osasto sekä It-asiantuntijat

Projektet börjar : 
02/05/2017
Projektet avslutas : 
31/12/2018
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€21 850
Egen finansiering: 
€3 800
Budget sammanlagt: 
€25 650
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€5 850

Varastotilojen vapauttaminen asiakkaiden monipuoliseen käyttöön on valtakunnallisen kirjastopolitiikan mukaista. Kirjastoaineiston poistaminen varastosta on kirjaston perustyötä, johon ei myönnetä valtionavustusta.