Vauhtia verkkoasiointiin
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Tohmajärven kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Asemantie 35 a
82600
Kirjaston puhelin : 
040 105 4111
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@tohmajarvi.fi
ISIL-tunnus : 
Fi-Tohma
Y-tunnus : 
1919717-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Liisa Mäenpää
Puhelin : 
040 105 4110
Sähköposti : 
liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi
Kuvaus : 

Tohmajärven kunnankirjasto sijaitsee yläkoulun ja lukion yhteydessä. Koulun tilat ovat iltaisin kansalaisopiston käytössä. Työvoimatoimisto ja Kela ovat auki kerran viikossa ja niiden palvelut ovat siirtyneet verkkoon. Atk-yhteydet kunnan reunamilla toimivat hitaasti.

Kirjaston neljä asiakaspäätettä on kovassa käytössä niin päivällä kuin illallakin. Ainoana ongelmana on koneiden ikä, erilaiset käyttöjärjestelmät ja heikko toimintakapasiteetti. Asiakkaat ovat toivoneet uusia atk-laitteita, joissa on yhtenäiset käyttöjärjestelmät ja toimintavalmiudet esim. tulostamiseen, sillä muita mahdollisuuksia tulostamiseen ei kunnassa enää ole. Huonosti toimivat laitteet vaativat myös työntekijöiden aikaa, sillä asiakkaat tarvitsevat opastusta niiden käyttöön. Myös langatonta verkkoyhteyttä on kyselty. Se mahdollistaisi oman kannettavan tietokoneen käytön kirjaston tiloissa.

Hankeavustuksella hankittaisiin 4 tietokonetta näyttöineen ja näppäimistöineen, 4000€. Langaton wlan-yhteys reitittimellä, 200€ sekä Microsoft Office -toimisto-ohjelmistot, 300€.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Uusien laitteiden ja ajantasaisten ohjelmistojen avulla asiakkaiden toimintaedellytykset kirjastossa ovat parantuneet. Enää ei haittaa millä koneella asioi, kun ohjelmat ja toiminnot ovat samat. Omien kannettavien käyttö on lisääntynyt, musiikin kuunneltavuus on parempaa ja web-kameran käyttö on mahdollista. Myös henkilökunta on kokeillut laitteiden käyttöä mm. etäyhteydellä toimivissa koulutuksissa ja palavereissa.

Jatkotoimenpiteet: 

Tiloja ja laitteita markkinoidaan sekä opastetaan asiakkaita.

Aloituspäivämäärä : 
30/04/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 800
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€5 049
Oma rahoitus yhteensä: 
€549
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 500

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn kuluerittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2013, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2013

 
okm
avi