Vieraat kiertueella
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Bildens ursprung: 
Vaasan kaupunginkirjasto
Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 235
65100
Ansvarsperson : 
Marja Mikola
Telefonnummer : 
358 40 169 4438
E-post : 
marja.mikola@vaasa.fi
Projektets målsättning: 

Hankkeessa toteutetaan kirjailija- ja muusikkovierailuja ja muita näihin aihepiireihin liittyviä tapahtumia eri kirjastopisteissä. Vierailujen aiheiksi valitaan keskusteluun innoittavia teoksia, henkilöitä tai ryhmiä, jolloin kirjasto tukee aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Hankkeella vastataan asiakkailta tulleeseen toiveeseen siitä, että kirjastot matalankynnyksen tiloina järjestävät tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.  Hanke kuuluu teemaan aktiivinen kansalaisuus, demokratia ja sananavapaus.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Järjestettyjen tilaisuuksien määrä
Järjestettyjen tilaisuuksien kävijämäärä
Saatu asiakaspalaute
Videoiden katselukerrat

Projektbeskrivning : 

Hankkeessa toteutetaan kirjailija- ja muusikkovierailuja sekä muita yleisölle avoimia tapahtumia molemmilla kotimaisilla kielillä eri kirjastopisteissä. Esiintyjiksi tavoitellaan kauno- ja tietokirjailijoita sekä musiikintekijöitä. Pienempien tapahtumien lisäksi tavoitteena on useampi nimekäs esiintyjä, joka voi viipyä pari päivää, ja esiintyä ainakin kahdessa paikassa. Vierailijat valitaan niin, että heidän tuotantonsa tai he itse aktivoivat osallistujia keskusteluun ja aktiiviseen osallistumiseen. Tapahtuma itsessään voi olla osallisuuteen aktivoiva, esimerkiksi karaoke tai yhteiskunnallisiin aiheisiin liittyvä keskustelutilaisu

Keväästä 2018-syksyyn 2019 kirjastoissa järjestetään useita tapahtumia, joiden sisällöstä, esiintyjistä, käytännön järjestelyistä ym. sovitaan perustettavassa työryhmässä. Hankkeiden etenemistä ja taloutta seurataan johtoryhmässä. Esiintyjien hankinnassa voidaan turvautua Lukukeskuksen apuun.

Esiintymiset videoidaan niiltä osin kuin lupa esiintyjiltä saadaan, videot tulevat jakoon kirjaston youtube-kanavalle, sieltä niitä voidaan halutuilta osin hyödyntää esimerkisi laajan alueen muissa kirjastoissa, palvelutaloissa, korttelikerhoissa yms. missä voisi olla kiinnostunutta katselijakuntaa tai tarvitaan keskustelun virittämiseen alustusta.

Samarbetspartner/s: 
Lukukeskus, ohjelmatoimistot
Projektet börjar : 
02/04/2018
Projektet avslutas : 
30/12/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€25 000
Egen finansiering: 
€6 000
Budget sammanlagt: 
€31 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€15 000