Järjestä:

Löytyi 6 hanketta.

Kirjastoautojen uudet kujeet 2014

Selvitys kirjastoautotoiminnan nykytilasta ja tulevaisuudesta Sipoossa sekä yhteistyömahdollisuuksien kartoitus

Entistä parempaa ja omatoimisempaa kirjastopalvelua Söderkullaan 2015

Sipoossa sijaitseva Söderkullan kirjasto muutetaan vuonna 2015 omatoimikirjastoksi. Söderkullan omatoimikirjaston aukioloajat noudattavat samassa kiinteistössä sijaitsevan S-marketin aukioloaikoja. Kirjasto on täten asukkaiden käytössä keskimäärin yli 30 tuntia enemmän viikossa verrattuna nykytilanteeseen. Henkilökunta on paikalla arkipäivisin vähintään 8 tuntia. Tavoite on lisätä omatoimikirjaston myötä lainausta 10 % ja kävijämäärää 15 % suhteessa edellisen vuoden vastaaviin lukuihin. Sipoon kirjasto hakee hankeavustusta omatoimikirjaston edellyttämän tekniikan ja laitteiden hankkimiseen, itsepalveluautomaattien uudistamiseen sekä uuden kirjastokonseptin markkinointiin.

Asumisen ja elämisen teemahuone 2013

sipoon pääkirjaston lukasalista muokataan asumisen ja elämisen teemahuone. hanek toteutetaan yhteistyössä kunnan Kaavoistu- ja kehittämiskeksuksen kanssa. Sipoossa on meneillään paljon rakennushankkeita ja siksi uskomme, että asumiseen ja rakentamiseen liittyvät aiheet kiinnostavat sekä kunnan entisiä asukkaita että kuntaan muuttavia. Teemahuoneeseen kootaan asiaan liittyvä kirjallisuus, tiedotteet, monipuolinen kaavoitushankkeiden havannoillistaminen, aiheeseen liittyvät luennot ja asukkasyhdistysten tapaamiset. Kunnan kaavoittaja ovat mielissään, koska toivovat asukkaiden aktiivista osallistumista kaavoitushankkeisiin. Kirjasto on mielissään pysyessään tarjoamaan asiakkailleen mielekkäitä aihekokonaisuuksia uudenlaisella yhteistyökonseptilla.

Kirjasto ja elävät kuvat 2014

Sipoon pääkirjastossa on hyvät elokuvakokoelmat ja haluamme tuoda tätä kirjastoaineistoa esille järjestämällä elokuva-aiheisia tapahtumia kirjastossa.

Aulaklubi - ohjelmaa moneen makuun 2015

Haemme avustusta Söderkullan kirjaston järjestämän Södiksen aulaklubi / Aulaklubben i Södis –tapahtumasarjan kustannuksiin. Södiksen aulaklubi on molemmilla kotimaisilla toteutettava, kaikkia – myös ja erityisesti ei kirjastoa käyttäviä - Söderkullan seudun asukkaita houkuttelemaan tarkoitettu ohjelmakokonaisuus. Esiintyjät ovat sipoolaisia, tai ainakin heillä on jokin kytkös Sipooseen. Tulevalla kaudella klubi-iltojen aihepiiri on musiikki tavalla tai toisella.

Perheet yhdessä tarinapiknikille! / Bokpicknick för hela familjen! 2018

Useat lapsiperheet kokevat haastavana kiinnostavan lukemisen löytämisen. Tavoitteena on järjestää perheille tarinapiknikit, osa suomeksi ja osa ruotsiksi, missä he voivat levittää piknikviltin kirjaston aulaan, kuunnella kirjavinkkausta, poimia korista kiinnostavia kirjoja ja syödä yhdessä. Tarinapiknikeillä on vinkkauksen lisäksi kirjailijavierailuja.

Tarinapiknikkien lisäksi luomme hankkeen puitteissa toiminnallisia satutunteja sekä uudistamme Söderkullan kirjaston aula- ja kokoustilaa uusia toimintoja vastaaviksi.

okm
avi