Läsdagboken
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Korsnäs kommunbibliotek
Kirjaston osoite : 
Silverbergsvägen 9
66200
Kirjaston puhelin : 
06-3479140
Kirjaston sähköposti : 
bibliotek@korsnas.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Korsa
Y-tunnus : 
0719699-5
Yhteyshenkilön nimi : 
Carola Bäckström
Puhelin : 
06-3479140
Sähköposti : 
carola.backstrom@korsnas.fi
Kuvaus : 

Läsdagboken, projekt med barn och unga i skolåldern. Att läsa böcker och föra dagbok över det skrivna, att lära sig att ha en åsikt om det lästa. Träffar med genomgång var tredje vecka. Utställning med recensioner. Intervjuer med vuxna korsnäsbor och deras läsvanor. Intervjuerna skrivs ner och redovisas. Författarbesök i anslutning till projektet och avslutning med utfärd till Världsnaturarvet. Världsnaturarsvkonventionen fyller 40 år 2012.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Projektet förverkligades något annorlunda än vad som fanns i projektplanen. Läsfrämjandeverksamhet till barn och unga i samarbete med skolorna. Att läsa och att uttrycka sig om det lästa i tal och skrift.  Inledning med författarbesök av Carita Nyström till alla skolorna. Nyström berättade om att vara författare, om hur roligt och viktigt det är att läsa, inspirationskällor till att skriva. Följande var besök av författaren och berätterskan Mariella Lindén, som talade om berättande i interaktion med eleverna. Som tredje aktivitet besökte ped.mag. Camilla Rönnholm skolorna och berättade om bloggande med utgångspunkt från Carita Nyströms tips om att intervjua äldre personer om deras läsning och även om barnens egen läsning. Hur skriver man dagbok eller blogg om det man läst? Två skolor startade blogg om böcker barnen läst, med stor entusiasm.

Jatkotoimenpiteet: 

Inom projektet startade Korsnäs bokblogg, som ska länkas till bibliotekets hemsida och biblioteket ska i fortsättningen administrera bloggen. Elever och lärare mycket intresserade av att fortsätta att skriva blogg om böcker. I bibliotekets regi finns en bokcirkel med äldre deltagare och tanken är att även deltagarna i bokcirkeln ska börja blogga om böcker och läsning.

Lisätietoa: 

Bibliotekschefens lön inte inräknad, egen finansiering. Resekostnader delvis som egen finansiering.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Budjetti euroissa yhteensä: 
€3 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 106
Oma rahoitus yhteensä: 
€585
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
8kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
100henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
8kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
100henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000
 
okm
avi