Uppdaterade mötesutrymmen
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Raseborgs stadsbibliotek/ Ekenäs bibliotek
Kirjaston osoite : 
Raseborgsvägen 8
10600
Kirjaston puhelin : 
019-2892950
Kirjaston sähköposti : 
biblioteket@raseborg.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Rapo
Y-tunnus : 
0131297-0
Yhteyshenkilön nimi : 
Heidi Enberg
Puhelin : 
019-2892952
Sähköposti : 
heidi.enberg@raseborg.fi
Kuvaus : 

Ekenäs bibliotek har nyligen grundrenoverats och fått bl.a. fina mötesutrymmen. Utrymmena används flitigt, både intern och externt av föreningar och andra organisationer, eftersom det inte finns andra allmänna mötesutrymmen i staden. Föreningar registrerade i Raseborg har möjlighet att få använda utrymmena gratis.

Utrymmena är inredda med projektorduk, men endast en bärbar videoprojektor finns i huset. Då den bärbara projektorn används måste utrymmena alltid möbleras om, och det är svårt att få vinkeln bra så att bilden syns rätt på duken. Dessutom behövs i nuläget skarvsladdar, som man kan snubbla på.

För att utrymmena ska kunna användas optimalt är det viktigt att tekniken fungerar så smidigt som möjligt. Med projektbidraget införskaffas tre fasta projektorer inklusive tak- eller väggställningar till dessa utrymmen. Biblioteket står för installationskostnaderna.

 

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Bibilioteket skaffade tre projektorer inklusive takställning till Ekenäs biblioteks mötesrum, enligt projektplanen. Projektorerna blev förmånligare än planerat då de kunde placeras närmare duken än vad det först var tänkt och därför utökades projektet att omfatta även utrustning till Karis bibliotek. Till Karis bibliotek införskaffades en bärbar projektor och en iPad för personalens bruk, efter att saken diskuterats med RFV.

Mötesrummen används flitigt både internt och externt. Biblioteket ordnar egna program, föreningar och privatpersoner håller möten och projektorerna är mycket i användning.

En projektor med högtalare placerades i ett avskillt utrymme intill barn- och ungdomsavdelningen i Ekenäs och där ordnas konsolspelsdagar två gånger per vecka efter att skolorna slutat. Speldagarna har blivit populärare efter hand och takprojektorn möjliggör friare och större rörelser och spel än vad den gamla projektorn som stod på golvet gjorde.

 

Lisätietoa: 

I köp av tjänster ingår projektorernas och takställningarnas installationsarbete.

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2015
Lopetuspäivämäärä : 
01/05/2016
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€5 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€750
Budjetti euroissa yhteensä: 
€6 250
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€5 551
Oma rahoitus yhteensä: 
€551
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€5 000
 
okm
avi